Peter R. de Vries niet verrast door Joran-nieuws

Foto: Nick van OrmondtPeter R. de Vries, die in 2008 maar liefst zeven miljoen kijkers trok met zijn uit- zending over Joran van der Sloot en de zaak-Natalee Holloway, is niet verbaasd over de nieuwe beschuldigingen aan het adres van Van der Sloot. Justitie in Peru heeft een internationaal opsporingsbevel uitgevaardigd tegen Van der Sloot, omdat hij wordt verdacht van de moord op de 21-jarige Stephany Flores. “Het is bizar nieuws, maar het verbaast me niet echt heel erg“, zei de SBS-presentator woensdag bij de EO.

Van der Sloot is de laatste die met het meisje in Peru gezien is. “Het is natuurlijk schokkend nieuws, vooral omdat er veel gelijkenissen met de zaak-Holloway zijn. Het gaat om een jong meisje met wie hij in een casino was, er zijn beelden gemaakt met beveiligingscamera’s waarop ze samen te zien zijn en vervolgens is het meisje verdwenen en dood gevonden. Het is bijna hetzelfde als met Natalee is gebeurd.”

De Vries zag een nieuwsbericht als deze al langer aankomen. “Dit is iets wat ik altijd een beetje heb voorspeld, dat Joran nog wel eens een keer met zoiets in het nieuws zou komen. Maar het is natuurlijk wel heel treurig, als het allemaal waar is, want dat voorbehoud moet ik natuurlijk wel maken.”

De misdaadjournalist voelt zich niet boos of woedend. “Ik ben niet meer zo heel gauw kwaad krijgen, maar het frustreert me wel. Ik ben er zelf van overtuigd dat Joran alles weet van de verdwijning van Natalee Holloway. De autoriteiten in Aruba zijn daar net als ik van overtuigd. Het is wel heel wrang dat zo iemand steeds de dans ontspringt en dat nu misschien weer het leven van een meisje heeft gekost. Wat is nou de kans dat een jongen van zo’n leeftijd tot twee keer aan toe met zo’n zaak in aanraking komt? Dat zou wel heel bizar toeval zijn als hij daar niets mee te maken heeft.”

De Vries wist niet dat Van der Sloot in Peru was. “Ik ben over het algemeen vrij goed geïnformeerd over zijn doen en laten, want ik krijg van mensen over de hele wereld e-mails en sms’jes als hij gezien wordt. Maar ik had eigenlijk nog geen bericht ontvangen dat hij in Zuid-Amerika zat.”

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen