Nieuwe tv-oorlog tussen RTL 4 en SBS 6

De RTL 4-show Holland’s Got Talent met presentator Robert ten Brink begint net als de show Popstars van concurrent SBS 6 al op vrijdag 9 juli. Daarmee is een nieuwe tv-oorlog ontketend tussen concurrenten RTL 4 en SBS 6. Nog niet eerder begonnen de zenders al zo vroeg in de zomer met een grote talentenjacht. SBS 6 maakte vorige week al bekend op 9 juli te starten met Popstars. “Misschien besluit de rest nu ook wel om eerder te gaan starten“, zei Popstars-host Gerard Joling toen nog.

De meest bekende tv-oorlog tussen RTL en SBS werd in 2006 uitgevochten. In dat jaar kwamen beide tv-stations op dezelfde avond met een show, waarin bekende Nederlanders dansten op ijs. De SBS-variant Sterren Dansen op het IJs won toen van Dancing on Ice op RTL 4.

Aan het begin van dit jaar was er nog sprake van een Michael Jackson-oorlog, toen zowel RTL 4 als SBS 6 met een programma over de poplegende kwamen. Uiteindelijk was de RTL-show My Name Is Michael eerder op de buis en dus succesvoller dan de SBS-variant Move Like Michael Jackson.

Holland’s Got Talent is dit jaar voor het eerst te zien op RTL 4. De vorige twee series waren te zien op SBS 6, maar die zender heeft de rechten verloren. Nu moet Holland’s Got Talent vanaf 9 juli de SBS-show Popstars gaan verslaan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Daphne Deckers als presentatrice van RTL Boulevard?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen