Nederland – Slowakije trok in totaal tien miljoen kijkers

Geplaatst op wo 30 jun 2010 om 10:07

De achtste finale tussen Nederland en Slowakije op het WK Voetbal is afgelo- pen maandag – geheel of gedeeltelijk – door 10,1 miljoen Nederlanders gevolgd. Dat meldt de NOS woensdag, na aanvullend onderzoek over het aantal kijkers buitenshuis. “Nog niet eerder trok een Oranjewedstrijd die om 16.00 uur ’s middags of eerder begon zoveel be- langstelling. Tot afgelopen maandag was deze eer weggelegd voor Nederland- Mexico tijdens de groepsfase van het WK 1998 in Frankrijk.

Van de 10,1 miljoen mensen die iets zagen van de rechtstreekse televisie-uitzending van Nederland-Slowakije, zaten er 8,5 miljoen thuis voor de buis en 1,6 miljoen buitenshuis, bijvoorbeeld in de horeca of op het werk.

Het bereikgetal van 10,1 miljoen moet niet worden verward met het gemiddelde kijkcijfer van 6,1 miljoen, dat dinsdag bekend werd gemaakt. Dat betrof het gemiddelde aantal kijkers thuis gedurende de gehele wedstrijd.
15 Reacties op “Nederland – Slowakije trok in totaal tien miljoen kijkers”


 1. Anoniem

  Dit is zo n onzin!!
  Ik heb niet gekeken en was gewoon op straat. Daar was het niet extreem rustig. En voor dit soort cijfers is dat wel nodig. Ik geloof niets van dit onderzoek!!

 2. Fan

  Dan heb jij pech!!!

 3. Piet

  Reactie op Anonymous: Als je het bericht (goed) had gezelen, dan had je kunnen weten dat in dit onderzoek ook is meegenomen hoeveel mensener buitenshuis naar de wedstrijd hebben gekeken. Vast niet, want dan had je nooit deze domme opmerking gemaakt.

 4. Piet

  goed had gelezen, sorry, typfoutje

 5. Bram Biester

  Reactie op Anonymous: Domme reactie! In Nederland wonen 16 miljoen mensen, toch? Dan zijn er inderdaad zo’n 6 miljoen mensen die de wedstrijd niet hebben gezien. Die zullen niet allemaal door jouw straat hebben gewandeld…

 6. Jakhals

  Toch ben ik het eens met anonymous. Ik stond vast in de file. Beide kanten stond het vast. Dat is ook geen 6 miljoen, maar rond 16.00 stond er bijna 200 km aan file.

 7. Bob

  Dit is heel typisch de NOS propaganda machine. Nog erger dan de commercielen. Je kan namelijk niet meten hoeveel mensen er buitenhuis hebben gekeken. Dan moet je het dus ook niet melden.

  En zelfs de kijkcijfers zijn fraudegevoelig.

 8. Kijker

  Hoe meten ze dit in godsnaam? Misschien dat ze dat maar eens bekend moeten maken want dit lijkt mij niet te meten.

 9. Anoniem

  Ik behoorde lekker niet tot die 10 miljoen!

 10. De CO-boys snappen het niet

  Reactie op Bob: Onzin Bob: de SKO is objectief en doet onderzoek namens alle zendgemachtigden, dus ook de CO-zenders.

 11. mark

  Streamlijst SKO met online bekeken voetbalwedstrijden: http://www.kijkonderzoek.nl/images/stories/documenten/ON_demands_Streams_pdf_website.pdf

 12. mark

  Toplijst SKO bestkekeken wedstrijden ooit: http://www.kijkonderzoek.nl/images/stories/documenten/Toplijst_voetbal_2002_tm_28062010.pdf

 13. mark

  Toplijst SKO alle programma’s, waarin RTL natuurlijk niet te bekennen is… wel SBS 2 x die ooit zelfs eens meer dan 5,5 miljoen kijkers trok met een wedstrijd van NL elftal. http://www.kijkonderzoek.nl/images/stories/documenten/Toplijst_alles_010102_tm_280610_v2.pdf

 14. Bob

  Reactie op De CO-boys snappen het niet: Ik snap niet waar je op doelt. Ik beweer namelijk helemaal niet dat de SKO subjectief is. Ik heb het over de NOS. Die stuurt dit persbericht uit. Daarnaast is het kijkcijfer syteem wat we in Nederland hanteren fraude gevoelig. Dat heeft niets met de SKO te maken maar met het daadwerkelijke systeem.

 15. Jow

  Ik vond het ook niet heel erg rustig op straat, maar ik woon in Amsterdam en toegegeven; het waren voor 80% allochtonen die ik zag (tussen 4 en half 6), maar Amsterdam is dan ook geen graadmeter voor de rest van Nederland, natuurlijk.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.