GTST-acteur wil bijdragen aan homo-acceptatie

Foto: RTLFerry Doedens, die de rol speelt van de homoseksuele Lucas Sanders in Goede Tijden Slechte Tijden, hoopt met zijn werk bij te dragen aan de homo-acceptatie. “Als we met de serie kunnen bijdragen aan de acceptatie van homoseksuelen, is dat heel mooi. Misschien dat Lucas voor anderen de drempel verlaagt om uit de kast te komen“, zegt Doedens in Tros Kompas. De acteur heeft nooit rare reacties gehad. “Nee. Misschien komt het ook doordat ik Lucas niet echt nichterig neerzet.

Doedens heeft vroeger meegedaan aan Idols, maar zijn leven veranderde pas echt door GTST. “Ik ben natuurlijk verhuisd van Friesland naar Haarlem en ben voor het eerst op mezelf gaan wonen. Dat is wel een groot verschil. Toen mijn moeder me voor de eerste keer afzette bij mijn nieuwe huisje, was dat best emotioneel“, zegt hij.

Ik kijk nu ook anders tegen dingen aan, ben heel serieus met mijn werk bezig. Ik kan niet te laat komen of de avond ervoor stevig doorzakken en met een kater op de set verschijnen. Ik ben bijna twintig en heb al een heel verantwoordelijke baan.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen