‘Geen kijkcijferrecord voor Oranje in achtste finale’

Voor de achtste finale tussen Nederland en Slowakije op het WK Voetbal in Zuid-Afrika zullen maandagmiddag naar verwachting tien tot elf miljoen kijkers inschakelen op Nederland 1. Omdat Oranje ’s middags speelt, verwacht Bas de Vos van de Stichting KijkOnderzoek geen kijkcijferrecords. “Voor vandaag verwacht ik geen records, al zullen veel mensen vermoedelijk een vrije middag nemen om Oranje tegen Slowakije om 16.00 uur in actie te kunnen zien“, vertelt hij in De Telegraaf.

De best bekeken wedstrijd van het huidige WK tot nu toe is Kameroen – Nederland. “Bij Oranje-Kameroen, uitgezonden op het ’normale’ tijdstip van 20.30 uur, zag je dat het kijkgemiddelde thuis al flink werd opgetrokken, tot 7,2 miljoen. De kijkers buitenshuis dus niet meegerekend“, aldus De Vos.

Als Oranje verder komt in het toernooi, verwacht De Vos hogere kijkcijfers. “Ik denk dat we zeker 8 tot 9 miljoen thuiskijkers kunnen gaan halen. Een finaleplaats garandeert grote, tot zeer grote aantallen kijkers.

Het aantal thuiskijkers van de wedstrijd Nederland – Slowakije wordt dinsdagmorgen bekendgemaakt. Het aantal kijkers buitenshuis volgt op woensdag. “Dat gebeurt met onze toestemming, mede namens de NOS en STER, door het bureau Intomart GFK, dat panelleden opbelt die niet thuis gekeken hebben. Hun wordt gevraagd of ze de wedstrijd buitenshuis hebben gezien“, vertelt De Vos.

Nederland – Slowakije is om 16.00 uur te zien op Nederland 1.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen