Cornald Maas: ‘Kritische houding kost me de kop’

Foto: AVROCornald Maas vindt het onbegrijpelijk dat de TROS hem om een Twitter-grap heeft ontslagen als commentator van het Songfestival. Hij vermoedt dat er meer achter zit. “Ik voelde de bui al hangen maar kon me niet voorstellen dat het om deze tweet zou gaan. Dit bericht was onschuldig bedoeld“, zegt Maas in De Telegraaf van dinsdag. Hij heeft contact gehad met de directie. “Ik heb directeur Peter Kuipers gevraagd of er geen andere dingen speelden maar hij kwam verder nergens mee.

De grap die Maas maakte op Twitter, was volgens hem niet vervelend bedoeld. “Wat heeft Nederland grappige exportproducten: Sieneke, Joran van der Sloot, de PVV“, twitterde Maas op 10 juni. Nu zegt hij: “Nederland is in korte tijd groots opgepikt door de buitenlandse pers: de PVV won die avond, Joran was groot nieuws en Sieneke was net groot nieuws geweest. Kennelijk vatte de TROS deze ironie verkeerd op.

Maas kan wel andere redenen voor zijn ontslag bedenken. “Wél refereerde directeur Peter Kuipers eraan dat mijn onafhankelijkheid en het Songfestivalbelang soms op gespannen voet met elkaar staan. Eerder al gaf de TROS-directie te kennen het ook wel een probleem te vinden dat ik vooral een AVRO-gezicht ben.

Dat ik kritisch en niet loyaal leek over Sieneke –of liever gezegd: over het lied van Pierre Kartner – kost me nu de kop“, besluit Maas.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen