AVRO opent omroephuis in Amsterdam

Foto: AVRODe AVRO opent een ‘AVRO-huis’ in de binnenstad van Amsterdam. Hier moeten publiek en tv-makers elkaar ont- moeten, programma’s worden gemaakt en voorstellingen, concerten en debatten plaatsvinden. De AVRO passeert Hilversum. “Eén van de opdrachten van de publieke omroep is meer te ‘verkleuren’. Dat gaat vanuit Hilversum echt heel moeizaam en langzaam. Ik denk dat het helpt om uit onze ivoren toren tekomen“, zegt directeur Willemijn Maas in Het Parool.

Directeur Maas vindt dat het omroepbestel ‘heel erg toe is aan vernieuwing’ en dat de publieke omroep zich nadrukkelijker tussen de mensen moet begeven. Mogelijke opties voor de AVRO zouden het Filmmuseum in het Vondelpark of De Hallen in Oud-West zijn. “Ik kan over de plek nog niets zeggen. Maar het is voor ons van belang dat het een plek is waar automatisch een divers publiek langskomt. Dat verlaagt de drempel”, zegt Maas.

Zowel Amsterdam, het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen als publieke omroep-baas Henk Hagoort vinden de verhuizing een goed idee.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen