VARA verfilmt spraakmakende Lockheed-affaire

De VARA start in het weekend met de opnames van de nieuwe, driedelige dramaserie De 7 Dagen van Den Uyl over de Lockheed-affaire. Dat heeft de VARA donderdag laten weten. De affaire ontstond in 1976 toen bleek dat Prins Bernhard steekpenningen aangenomen had van de Amerikaanse vliegtuigbou- wer Lockheed. “In De 7 dagen van Den Uyl komt de sociaal-democratische premier Joop Den Uyl voor een groot dilemma te staan: redt hij de monarchie of niet?“, aldus de VARA.

Het verhaal van De 7 dagen van Den Uyl wordt verteld vanuit het perspectief van premier Joop den Uyl. Den Uyl wordt gespeeld door Joop Keesmaat. Debbie Korper speelt zijn vrouw Liesbeth den Uyl. Catherine ten Bruggencate kruipt in de huid van koningin Juliana en Roos Ouwehand speelt prinses Beatrix. Wie Bernhard gaat spelen, is nog niet bekend.

De VARA is enthousiast over de serie. “De serie, een koningsdrama én politieke thriller, geeft een gelaagd beeld van zowel de psychologische als de politieke dimensies van de affaire. Het strijdtoneel speelt zich af op drie fronten: Den Uyl en het koningshuis, Den Uyl en zijn kabinet en Den Uyl en zijn gezin. Den Uyl, geplaagd door al deze dilemma’s, komt voor de grootste beslissing van zijn leven te staan.”

De serie is vanaf 10 oktober drie weken lang te zien op zondagavonden om 21.00 uur bij de VARA op Nederland 2.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen