Undercover in Nederland over paardenhandelaar mag toch

Geplaatst op Fri 21 May 2010 om 18:35

Foto: SBSAlberto Stegeman mag zijn aflevering van Undercover in Nederland over een malafide paardenhandelaar toch uitzen- den. Dat heeft de rechter in Amsterdam vrijdag bepaald in hoger beroep. Vorige week oordeelde de rechter nog dat de aflevering niet mocht worden uitgezon- den. “Het recht heeft gezegevierd. Ik ben zeer tevreden met de uitspraak van de rechter. Dit is de uitkomst waar we op gehoopt hadden en waarom we ook in versneld hoger beroep zijn gegaan“, laat Stegeman weten.

Stegeman wilde de aflevering over de paardenhandelaar, die zieke paarden als gezonde paarden verkoopt, eigenlijk afgelopen zondag uitzenden. Nu staat de aflevering voor komende zondag in de schema’s. “De vrouw benadeelt vele mensen die eindelijk hun droompaard zouden krijgen maar uiteindelijk alweer snel afscheid moeten nemen van het dier omdat het te ziek en zwak is om te berijden. Deze uitspraak laat zien dat het gelukkig nog steeds mogelijk is in Nederland om dit soort misstanden aan de kaak te stellen“, zegt Stegeman.

De rechter was bij de eerste rechtspraak van mening dat Stegeman een uitzending mocht maken over deze vrouw als er een behoorlijk weerwoord in wordt meegenomen, maar verbood het gebruik van de verborgen camera. Ook de beelden waarop te zien is dat Alberto de vrouw confronteert, mochten van de rechtbank niet worden uitgezonden.

Alberto Stegeman heeft de desbetreffende uitzending donderdag in zijn geheel aan de rechter getoond en die besliste vrijdag in het voordeel van de undercoverjournalist. De aflevering is zondag om 21.30 uur te zien op SBS 6.
30 Reacties op “Undercover in Nederland over paardenhandelaar mag toch”


 1. Anonymous

  werkelijk ONGELOFELIJK dat dit in nederland kan….

 2. malafide paardenhandelaar

  Ik sleep Stegeman voor de rechter

 3. Ome Harry

  Reactie op Anonymous: Vertel, wat is er precies ongelooflijk aan?

 4. SCHATJE

  Gelukkig dat het gewoon uit gezonden mag worden.
  Er word al vaak genoeg de hand boven die hoofden gehouden van domme mensen, die er niet mee zitten om andere mensen of in dit geval dieren te mishandelen.
  Goed zo Alberto !!!

 5. Wendy

  Reactie op Anonymous: Het jan niet anders of dit is de paardenhandelaar zelf. Jammer voor jou, maar het recht zegeviert. Goed werk, Alberto!

 6. 2.0

  Reactie op Wendy:
  geloof je dat nou echt, gefeliciteerd alberto, als iemand gewoon de regeltjes naleeft heb je ook geen last dat iemand je undercover achter na zit, en doe je dat wel, dan loop je op een x tegen de lamp

 7. Timor

  Volgens mij interesseert dit echt totaal niemand
  Heel jammer dat sbs probeert veel kijkers te trekken met die persberichten hiervan.

 8. Filip

  Perfect Alberto; het gaat om de persvrijheid die door de politici en via hun politieke omroepen steeds vaker in het geding komt. Dat hebben die rechters deze keer goed begrepen.

 9. Appie

  Dit soort oplichters maar aanpakken, niks mis me, iedereen belazeren dat moet allemaal maar kunnen zeker, hulde Stegeman, ik ga kijken.

 10. Wendy

  Reactie op 2.0: Ik mag toch hopen dat iedereen snapt dat het niet serieus bedoeld was. :?

 11. ikdus

  Geweldig al die reacties van de voosrstanders van Stegeworst!!!! Geef een eikel een uitzendplatform en hij mag/kan onder het mom van vrijheid van de pers alles maar gewoon uitzenden zonder het checken van feiten en wetens en willens levens maar ongestraft verwoesten!
  Dit opent de deur voor een hele hoop rancuneuze mensen ben ik bang!

  Erg slechte zaak! BEgrijp me goed, ik heb niets tegen onderzoeksjournalisten, zolang ze maar wel ALLES checken. En daar komt bij dat een verhaal altijd 2 kanten heeft alleen laat meneer Stegeworst die voor het gemak maar altijd weg!

  En nogmaal, ik heb de werkwijze van deze meneer van dichtbij meegemaakt en weet waar ik het over heb! :(

 12. SCHATJE

  Reactie op ikdus:

  Ik heb de werkwijze van Meneer Stegeman nog nooit mee gemaakt.
  Maar ik leef dan ook een leven zoals het behoort.
  Alberto wilt alleen maar de mensen beschermen, en waarschuwen dat er grote deugnieten in dit land rond lopen.
  Ik ben hem daar erg dankbaar voor.
  En vele mensen met mij.
  Een gewaarschuwd mens telt voor 2.

 13. ikdus

  Reactie op SCHATJE:
  Hoezo naief???? Jij gelooft dus dat elk verhaal maar 1 kant heeft??? Vrij kansloos dus…… Doe de groeten aan Hans en Grietje als je weer in het sprookjebos loop SCHATJE!!!

 14. Anonymous

  Reactie op ikdus: Jij bent gewoon een prutser met praatjes. Als je echt onterecht behandeld bent, ga je naar de rechter, net zoals deze mevrouw. Ik heb Stegeman ook van dichtbij meegemaakt, want heb hem zelf ingeschakeld ooit. En reken er maar op dat mede dankzij Stegeman iemand achter de tralies kwam die daar weldegelijk hoorde. Iets wat de politie in eerste instantie VERZUIMDE. En als je de andere kant van het verhaal wilt horen… er zijn nog tientallen gedupeerden naast mij, dus je kan je lol op.

 15. Ikdus

  Ik een prutser??? Hahahaha laat me niet lachen! Jij en vele met jou willen niet horen hoe Stegeworst te werk gaat en van flinterdun materiaal een gigantisch verhaal weten te maken! Uitzendingen worden zelden door de rechter verboden in Nederland en ja ook daar zijn we geweest!!! Maar goed ik ga verder met prutsen en laat jou weer verder kwijnen in je Sprookjeswereld!!!!

 16. Anonymous

  Het enige wat Stegeman goed voor is is mijn pik te zuigen

 17. @post 16

  Ja lekker met zn zaadvragende oogjes

 18. Anonymous

  Reactie op Ikdus: Nou, doe je verhaal eens uit de doeken dan, prutser 1e klas?

 19. Confrontatie

  Beste Timor,

  hoezo moet sbs6 hiermee kijkers lokken?
  Alberto Stegeman heeft het gewoon goed gedaan, die vrouw moet de bak in!

  Als je zo met dieren omgaat, ben je gewoon ziek!

 20. san

  ik vond het een prima uitzending,dat soort zieke en gestoorde lui moeten opgesloten worden,het enige wat ik mis is de naam van dat mens en woonplaats evt website want zo weet nemand wie het is en kan ze alnog mensen in de zeik nemen,dus wie o wie weet wie het is???????????????????

 21. jen

  Wat heb je toch lompe, achterlijke en vooral ééncellige, hersenloze lui in Nederland. En dan heb ik het nog niet eens over die heks uit de betreffende uitzending, maar ook over mensen als Timor en Ikdus.

  Ik vind dit soort uitzendingen van Alberto stukken beter dan die van Schiphol. Dit soort door en doorslechte mensen moeten gewoon keihard aangepakt en gestraft worden, klaar uit!
  En San, ik zoek met je mee naar dat wijf! En die advocaat van haar, wat een kwal! Het zou je baan maar zijn!

 22. dus

  @Ikdus: Stegeworst? ipv Stegeman? HA HA HA! (=sarcastische lach) ze zeggen dat je aan iemands gevoel voor humor kunt merken hoe intelligent (of juist niet in jouw geval) iemand is… dat zegt over jou dan weer genoeg.

  GO ALBERTO! Hier een trouwe kijker en fan! En als je het niet met hem eens bent, ben je volgens mij zelf ook niet goed bezig.

 23. Tisikkema

  Ikdus zal wel commercieel belang hebben bij deze handelaar anders had Ikdus niet zo’n grote mond.
  Ik heb 2 x van zeer nabij mee gemaakt dat hoe deze paardenhandelaar werkt, precies zoals Stegeman in zijn uitzending laat zien.
  Deze persoon is zelfs niet te beroerd om te dreigen met rechtbank ed

  Lees hier een aangepast stukje tekst van een oproep van een gedupeerde

  4,5 jaar geleden heb ik mijn paard verkocht omdat zijn benen vol artrose zaten. Hij had hierdoor pijn als hij gereden werd. Mijn paard is toen verkocht aan ene ?Carolien van Egmond?. Met alle mooie praatjes van haar leek ik het perfecte plekje voor hem gevonden te hebben als gezelschapspaard. Maar nu, na zondagavond op tv de uitzending ?Undercover in Nederland? te hebben gezien, weet ik dat mijn paard niet als gezelschapspaard terrecht is gekomen maar is doorverkocht in die tijd. De vrouw waarover deze aflevering gaat, is de vrouw die mijn paard heeft gekocht. Deze vrouw deed zich voor als een leuke aardige vrouw die een gezelschapspaard zocht, maar was eigenlijk een paardenhandelaar die helemaaal niet netjes met de paarden om ging en haar paarden (die vaak van de slacht kwamen) doorverkocht voor een hoop geld.

  Na een aantal weken dat ze mijn paard had gekocht heb ik contact met haar gezocht om te informeren hoe het mijn paard ging. In dit gesprek kreeg ik al het vermoeden dat er iets niet klopte. Mijn paard zou haar hebben geschopt en haar kaak hebben verbrijzeld en haar tanden zouden voor de helft zijn gebroken en uitgevallen. Hierdoor had ze een tijd in het ziekenhuis gelegen. Volgens de dierenarts was mijn paard een heel gevaarlijk paard wat ik haar zou hebben aangesmeerd! Ze heeft heel wat staan vloeken in dat gesprek en maakte me wijs dat ze hem naar Frankrijk zou sturen om in een grote kudde paarden te zetten. Omdat ik verder geen contact meer met haar kon krijgen en geen juist adres van haar had ontvangen is de zoektocht naar mijn paard niet ver gekomen.
  Na de tv-uitzending van zondagavond blijkt dat ze zich vaker heeft voorgedaan als ?Carolien van Egmond?. Het zou dus kunnen betekenen dat mijn paard nog ergens rondloopt!

 24. Eefje

  Gelukkig zijn er vele mensen die om paarden geven en zulke mishandelaars (moordenaars), want dat is dit dik monster, onderuit durven te halen.
  Ik zou er niet aan moeten denken dat mijn paarden zo ziek zijn, gelukkig laat ik me nooit mislijden, en keur ik mijn paarden (incl foto’s) voor ik ze koop.
  Maar niet iedereen heeft hier het geld voor, vandaar dat ik het belachelijk vind dat mensen zo DURVEN te liegen!
  Het gaat hier om levende dieren, die pijn hebben, en op hun kop krijgen voor niets! Zulke mensen zijn juist de oorzaak dat paarden ‘gek in de kop’ worden!!!
  Ik hoop dat dit dik monster nooit meer een paard aan kan raken!
  Sluit die gek maar lekker op en laat zulke paarden met rust.
  Ik ben voor het weghalen van paarden bij slachthuizen (als ze natuurlijk geen vreselijke pijn hebben) omdat niet alle paarden bij de slacht echt ‘doodziek’ zijn, maar ben dan ook zo goed en zet ze ECHT op de wei, zodat ze lekker rond en gezond oud kunnen worden, en gelukkig dood kunnen gaan.
  Maar laat deze paarden niet nog meer lijden door ze zo te behandelen!
  Ik vind het echt verschrikkelijk, kan mijn ogen niet geloven!
  Als ik ooit de kans krijg aan veel land te komen, ga ik proberen zulke paarden echt uit handen te krijgen van ZULKE RAND DEBIELEN!
  En ik weet zeker dat vele paardenliefhebbers hetzelfde denken!
  RESPECT ALBERTO! Is er teminste toch nog iemand die ook opkomt voor DIEREN en niet alleen maar mens!

 25. Craig

  Ik geef ook om paarden vooral op m’n broodje paardenrookvlees. :)

 26. toonybee

  @Craig: Beetje onsmakelijke opmerking. Je weet dat de mensen die zich hier mengen op het forum over het algemeen paardenliefhebbers zijn. Dat het onderwerp te maken heeft met mishandeling van deze dieren weerhoud jou er blijkbaar niet van om ook nog even een stinkende opmerking richting de liefhebbers te maken. Beetje jammer!

  @Ikdus: Ik ben het er helemaal mee eens dat een verhaal altijd twee kanten heeft! Hoe aannemelijk een verhaal ook klinkt, zorg er altijd voor dat je twee kanten van het verhaal hoort! Net zoals die vrouw mensen heel goed verhalen weet wijs te maken zijn journalisten daar natuurlijk beroepsmatig voor getraind! Vergeet dat nooit als kijker/lezen. Al twijfel ik in dit geval niet aan de beelden van Alberto, omdat zelfs het verweer van de kundige advocaat in deze heel slap was. Hij durfde niet op specifieke gevallen in te gaan, maar haalde er steeds algemeen geldende principes en regels bij. Ik heb het idee dat jij IKDUS zelf ook de neiging hebt verhalen van 1 kant te bekijken. JIJ hebt slechte ervaring met stegeworst (zoals je hem zo liefkozend noemt) en gaat er daarom maar van uit dat hij een slecht persoon is.

 27. van info

  Reactie op malafide paardenhandelaar:

  Is er iemand die weet hoe deze mevrouw heet en waar ze woont? Dan kan je daarmee mensen waarschuwen nooit daar te kopen. Dus waarschuw op de forums!
  Doe altijd een onafhankelijke keuring en betaal deze keuring graag, omdat deze nodig is.

 28. van info

  Is er iemand die weet hoe deze mevrouw heet en waar ze woont? Dan kan je daarmee mensen waarschuwen nooit daar te kopen. Dus waarschuw op de forums! DUS DOEN!
  Doe altijd een onafhankelijke keuring en betaal deze keuring graag, omdat deze nodig is.

 29. Anonymous

  Reactie op toonybee: Ach, die onzin zijn we wel gewend van onze beroepszeikerd en slappe-grappentapper Craig.

 30. Jen

  Craig is gewoon weer zo’n zielig figuur waar eigenlijk geen aandacht aan besteed moet worden. Misschien zoekt ie dan andere mensen om te irriteren.

  En natuurlijk heeft een verhaal altijd 2 kanten, maar in dit geval is de conclusie: die heks is een smerig, achterbaks, dierenmishandelend excuus van een mens en zou nog niet eens een goudvis mogen hebben!
  Ik vind het ernstig dat er nog zoveel mensen zijn die handelen in dieren op een verkeerde manier. Net als die broodfokkers. Ouderwets vierendelen die lui!

  Ik ben echt wel benieuwd hoe het met die heks gaat aflopen!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.