RTL 4 wint Jackson-oorlog met ruime cijfers

RTL 4 heeft de Michael Jackson-oorlog met SBS 6 met ruime cijfers gewonnen. Beide zenders kondigden eind vorig jaar ieder een grote show rondom de pople- gende aan. De RTL-show My Name Is Michael ging al in januari van start, terwijl Move Like Michael Jackson van SBS vanwege de volle agenda van Jermaine Jackson pas in maart in première ging. Waar My Name Is Michael gemiddeld 1,3 miljoen kijkers scoorde, wist Move Like Michael Jackson slechts 432 duizend mensen te boeien.

Van My Name Is Michael met Nicolette van Dam en de Vlaamse Koen Wauters werden in januari en februari in totaal vijf afleveringen uitgezonden. De tv-show Move Like Michael Jackson met Gerard Joling en de Vlaamse Veronique de Kock was vanaf maart negen weken lang te zien. Zaterdag trok de finale 535 duizend kijkers.

De Michael Jackson-oorlog tussen RTL en SBS begon grimmig dankzij een pesterijtje van SBS. Toen Nicolette van Dam in november vorig jaar in RTL Boulevard vertelde dat zij Mijn Naam Is Michael zou gaan presenteren, kaapte SBS snel de domeinnaam Mijnnaamismichael.nl weg. SBS wilde de domein niet aan RTL geven, waardoor RTL de titel veranderde in My Name Is Michael.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen