NOS: ‘Op hoogtepunt 3 miljoen kijkers voor Koninginnedag’

Foto: RVDHet verslag van het koninklijk bezoek in Zeeland op Koninginnedag 2010 trok vrijdag op het hoogtepunt 2,965 miljoen kijkers. Dit aantal werd geregistreerd om 12.56 uur. Dat heeft de NOS zaterdag laten weten. Gemiddeld keken er tussen 09.50 en 13.40 uur 2,56 miljoen mensen naar het verslag. Daarmee is het het best bekeken Koninginnedag-verslag sinds 2002, toen er 2,596 miljoen men- sen keken. “Dat hoge aantal kijkers werd destijds toegeschreven aan het Maxima– effect“, aldus de NOS.

Eerder dat jaar waren  Prins Willem-Alexander en  Prinses Maxima immers met elkaar getrouwd, en het was dus de eerste koninginnedagviering in aanwezigheid van het kersverse bruidspaar“, vervolgt een zegsvrouw.

Meer in NOS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen