KRO tijdens WK Voetbal elke dag met detectiveseries

Foto: KRODe KRO zal tijdens het WK Voetbal elke avond een detectiveserie uitzenden als alternatief voor het voetbal. Een maand lang komen vijftig afleveringen van series als Dalziel & Pascoe, Inspector Linley en Silent Witness voorbij. Volgens KRO-mediadirecteur Taco Rijssemus is dit uniek. “Nog nooit hebben we de grote doelgroep die niet van voetbal, maar wel van detectives houdt zo goed kunnen bedienen, met meer dan tien afleve- ringen per week. En dat een maand lang!“, zegt Rijssemus.

KRO Detectives is in ruim twintig jaar uitgegroeid tot een populair genre, dat door een breed publiek wordt omarmd, zegt een woordvoerster van de KRO. “De eerste aankoop van KRO Detectives was een aflevering van Inspector Morse in november 1989. Inmiddels zendt de KRO iedere woensdag en zaterdag een detective uit.”

De bijna dagelijkse uitzendingen van de KRO-detectives zijn te zien vanaf vrijdag 11 juni, de dag waarop het WK in Zuid-Afrika begint. De detectives zullen om 21.00 uur worden uitgezonden op Nederland 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen