Juryleden sturen X Factor-favoriet Sumera naar huis

De 25-jarige Sumera Espinel Martinez is vrijdagavond tot verbazing van velen uit X Factor gestuurd. Samen met Kelvin Muïs kreeg Sumera de minste stemmen van de kijkers thuis. De jury mocht kiezen welke van de twee acts doorging naar volgende week. Angela Groothuizen koos voor haar act Kelvin en Stacey Rookhuizen voor haar Sumera. Eric van Tijn en Gordon gaven hun stem aan Kelvin. “Het duurt zeker een week voor ik deze twee heren weer aankijk. Dat meen ik“, zei Rookhuizen.

Eric van Tijn hoefde niet lang na te denken over zijn beslissing. “Sumera was beter dan de eerste keer wat mij betreft, maar Kelvin ging daar zo vol overheen. Eerlijk gezegd dacht ik op voorhand dat Sumera dit glansrijk ging winnen, maar ik vind nu van niet. Ik stem op Kelvin.”

Gordon stemde ook op Kelvin. “Sumera, er is iets in jou met die blik. Ik moet gewoon kiezen in mijn positie als jurylid voor iemand waar ik heilig in geloof dat die de X Factor bezit. Dat hebben jullie eigenlijk alle twee. Als ik het puur op het optreden van net moet gaan beschouwen, is de keuze voor mij heel makkelijk. Maar er staat wel een waanzinnig talent met internationale allure, maar dan zou je echt je houding en blik moeten verbeteren. Ik moet een keuze maken. Misschien is het wel de domste keuze die ik ooit heb gemaakt, maar ik kies voor Kelvin.

Sumera’s coach Stacey Rookhuizen was woest. “Ik ben boos. Echt boos. Ik vind het heel erg onterecht wat hier vanavond is gebeurd. Het duurt zeker een week voor ik deze twee heren weer aankijk. Dat meen ik, het is geen spelletje. Natuurlijk is het een moeilijke beslissing. Alleen de kwaliteiten, de techniek en de vocale capaciteiten. Kelvin kan iets heel goed, maar Kelvin kan veel meer, behalve één trucje. Als mensen nu niets meer gaan doen, sta ik bij haar op de stoep en ga ik het bewijzen.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen