Fred Oster haalt uit naar Boszhard en Spijkerman

Foto: RTLFred Oster, een bekend tv-presentator in de jaren zeventig, is niet onder de indruk van de amusementsprogramma’s die tegenwoordig te zien zijn op televisie. Hij haalt deze week in televisieblad Televizier uit naar de RTL 4-shows van Carlo Boszhard en Jack Spijkerman. “Ik vind dat Nederlands amusement te wensen overlaat. De TV Kantine vind ik banaal. En dat nieuwe programma van Jack Spijkerman (Echt Waar?!) is ook al zo ordinair. De geslachtsdelen vliegen je om de oren“, klaagt hij.

Hoewel Boszhard zaterdag het grote zaterdagavondamusement terug op de buis bracht met het nieuwe programma Lotto’s Onvergetelijke Zaterdag, gelooft Oster niet in een terugkeer van grote showprogramma’s. “Het is vaak genoeg geprobeerd. Ook door Carlo Boszhard. Maar het is nooit gelukt. Jammer.

Boszhard, die presentatoren als Fred Oster en Ted de Braak ‘stukken minder leuk’ vond dan Rudi Carrell of Willem Ruis, denkt wel dat de tijd rijp is voor een ‘ouderwets grote zaterdagavondshow’. “Lotto’s Onvergetelijke Zaterdag is een gigantische happening. Dit programma komt uit de koker van John de Mol. Die voelt ook aan dat het tijd was. Eigenlijk wisten we allemaal dat de grote show zou terugkomen. Maar het was een kwestie van geld en een goed format.

Lotto’s Onvergetelijke Zaterdag ging zaterdag van start met een mooie 1,1 miljoen kijkers. Wel scoorde het programma aanzienlijk minder kijkers dan Ik Hou Van Holland, dat vorige week zaterdag nog 2,2 miljoen kijkers scoorde.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen