Femke Halsema zegt optreden in KRO-uitzending af

Foto: GroenLinksGroenLinks-leider Femke Halsema heeft haar optreden in het RKK-programma Kruispunt afgezegd, omdat de KRO haar leden heeft geadviseerd niet te stemmen op GroenLinks en PVV. De RKK is een omroep van de Rooms-katholieke kerk, waarvan de uitzendingen door de KRO worden verzorgd. De KRO gaf het advies, omdat GroenLinks af wil van omroepen. “Als u uw leden respecteert dan stuurt u ze geen misleidende politieke informatie op“, haalt Halsema uit naar KRO- directeur Koen Becking.

Becking stuurde haar leden een brief, waarin zij aangeeft dat GroenLinks en PVV willen bezuinigen op de publieke omroep en afzonderlijke omroepverenigingen willen afschaffen. Daardoor zouden programma’s als Boer Zoekt Vrouw in gevaar komen. “Gênant, de KRO. GroenLinks bezuinigt niet, kiest al jaren voor twee reclamevrije netten, maar is gewoon wat minder dol op al die verzuilde bestuurders“, zegt Halsema.

Becking snapt er niets van dat Halsema haar optreden in RKK Kruispunt heeft afgezegd. “U zegde uw optreden in Kruispunt zojuist af, maar dat is nu juist geen ledengebonden omroep, dat is RKK.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen