De Wereld Draait Door is Felix Rottenberg niet zat

Foto: VARADieuwke Wynia, de eindredacteur van De Wereld Draait Door, is absoluut niet van plan om vaste gast Felix Rottenberg uit het programma te weren. Op Twitter is daarvoor een actie gestart, die tot nu toe door bijna duizend Twitteraars wordt ondersteund. “Als iemand met zo’n uit- gesproken mening op zo’n groot podium iets zegt, krijg je altijd tegenreacties. Dus dat is niet erg“, zegt Dieuwke Wynia, die Rottenberg ook heeft uitgenodigd voor alle negen verkiezingsspecials van ‘DWDD’ vanaf 31 mei.

Een andere veelbesproken gast in DWDD was afgelopen seizoen Theo Maassen, die gast Patricia Paay beledigde met haar Playboy-foto’s. Daarna was Maassen nooit meer tafelheer. “Dat vind ik heel jammer, maar hij is heel af en toe te gast, en nooit als sidekick. Dat is zijn keuze. Ik vind originele mensen prettig in het programma en daar is hij er één van.

Wynia is ook blij met tafelheren Beau van Erven Dorens en Jan Mulder. “Beau is een fantastische tafelheer. Als hij met een bijzonder programma komt of er flopt iets als een gek, dan is hij zeker te gast”, vertelt Wynia. “Jan komt natuurlijk vooral met zijn ergernissen. Hij is er vier keer per maand op maandag en één keer op een andere dag. Dan plugt hij zijn ergernissen. Dat vinden wij alleen maar leuk.”

De Wereld Draait Door bestaat nu vijf jaar. “We hebben een heel goed seizoen achter de rug. Daar ben ik erg tevreden over. Het programma blijft zich vernieuwen en we worden steeds inhoudelijker en actueler. Bovendien blijven de kijkcijfers stijgen. Dat is leuk. Zolang ze zo goed zijn, zijn we daar niet zo mee bezig. We zien ze wel elke dag, maar ik denk dat het pas van invloed wordt als het minder wordt.”

Volgend seizoen verhuist DWDD van Studio Plantage in het centrum van Amsterdam naar een nieuwe studio op het Westergasfabriekterrein. “Het is niet anders. Het heeft weinig zin om je daartegen te verzetten. Het is heel erg jammer. Waar wij zitten is fantastisch, midden in de stad. Het Westergasfabriekterrein is ook geweldig. Ik heb geen idee hoe dat zal gaan. De energie die daar hangt bevalt me wel.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen