CQC-presentator Daan Nieber krijgt eigen show

Geplaatst op Wed 12 May 2010 om 15:29

Foto: SBSCQC-presentator Daan Nieber krijgt een eigen tv-programma op Veronica. In ‘Goed Fout!’ onderzoekt hij hoe hufterig Nederlander is. Zo registreert hij of Nederlanders ingrijpen als ze zien dat iemand wordt lastiggevallen en kijkt hij of hij zijn verloren 50 euro terugkrijgt. De eerste uitzending is op maandag 7 juni. “Ik vind het enorm leuk en interessant om te doen, maar voor mijn vertrouwen in de mensheid is het toch wel een iets minder positieve ervaring!“, zo laat de presentator weten.

Het nieuwe programma staat bol van gedragstestjes. “De opnames van Goed Fout! voelden als een soort kruistocht waarin ik als moraalridder, gewapend met 50 euro en een camera, datgene probeerde te doen wat premier Jan Peter Balkenende in vier kabinetsperiodes niet is gelukt, namelijk de Nederlander weer wat normen en waarden bijbrengen. En dat bleek soms hard nodig!“, zegt Nieber.

Nieber liep naar eigen zeggen tegen stuitende ontdekkingen aan. “Als je het op de man af vraagt is iedereen eerlijk en zal niemand een fietsendief helpen of drank en sigaretten kopen voor een kind, maar in de praktijk blijkt dit toch anders te zijn. En het zijn zeker niet alleen de mensen van wie je het verwacht die de fout in gaan. In tegendeel, wij laten zien dat juist de op het eerste gezicht degelijke, normale mensen goed fout blijken te zijn.

Het half uur durende Goed Fout! is vanaf maandag 7 juni wekelijks om 22.20 uur te zien op Veronica. Na Goed Fout! zal Spot Central te zien zijn. Dit programma brengt wekelijks de allerleukste en grappigste commercials uit binnen- en buitenland.
23 Reacties op “CQC-presentator Daan Nieber krijgt eigen show”


 1. Chiem

  Kijken of iemand zijn verloren 50 euro oppakt… Dat is toch een item geweest in CQC?
  Lekker orgineel! of een herhaling item.

 2. Peter

  Reactie op Chiem: Ja duhhhhhh daar hebben ze het toch ook over? Dat gaan ze nu dus voortzetten. Maar goed, als je constant het 50 euro itempje uitzend wordt het ook wat saai op den duur niet? Dat hebben we toch wel gehad nu, en zo spectaculair is het nou ook weer niet om daar een compleet tv programma over te maken.

 3. Dee

  dat werd inderdaad al in CQC gedaan ja, maar was op zich wel leuk. alleen denk ik niet dat je het een heel programma volhoudt. wel zie ik liever daan dan johnny dus dat is een goede move!

 4. mark

  Flop!

 5. Chiel

  Hij deed dat item alijd wel heel leuk. Vooral om 22.20 zetten als je geen kijkers wil.

 6. HIJ

  Dat was het enige succesvolle onderdeel uit CQC, dus logisch dat ze dat uitwerken tot een heel programma. Ik hoop wel dat ze afwisseling hebben in het programma.

 7. Peter

  zo orgineel is t nu ook weer niet, nadat het vorige Veronica bijna ten onder ging was dit format ook al eens op tv. Veronica recycled gewoon zijn oude hits… ahum

 8. Anonymous

  Reactie op mark: zeg dan niks

 9. ano

  Ik vind Daan een sukkel

 10. michel

  SBS6 moet terugkomen met Breekijzer en dan deze Daan als presentator.
  Verder ook met een opsporingsprogramma samen met de politie ala Opsporing verzocht (zo mogelijk ook samenwerken met dit programma) 1x in de week een uur lang een normale uitzendingen op en 1x per weer week een uitgebreid dossier van een nog onopgeloste zaak. pres: Beau van erven Dorens en Gallyon van Vessem

 11. Anonymous

  Word een Dikke flop

 12. Anne

  Oohgod heb SBS poep in hun ogen?
  Dit gaat net zo hard tegen de grond als dat verschrikkelijke CQC.

  Maarja SBS6, Veronica en Net5 zijn alle drie nu flop zenders aan het worden..
  Erg jammer..

 13. Jakhals

  “Dit programma brengt wekelijks de allerleukste en grappigste commercials uit binnen- en buitenland.”

  Euh…
  Tja, heeft veel met ‘normen en waarden bijbrengen’ te maken.

 14. Anonymous

  Reactie op Anne: Ach, je kunt ook zoals RTL doen en lekker goedkoop weer de zomer vol proppen met goedkope herhalingen van herhalingen van herhalingen van herhalingen van herhalingen… SBS probeert tenminste wat nieuws en wordt dan afgezeken… je kunt ook gewoon lekker vertrouwd naar RTL kijken dus, programma’s die allemaal al meermaals zijn uitgezonden gaan volop in de herhaling bij RTL dus als er nou één de term FLOPZENDER verdient dan is het wel dat recylebedrijfje uit Luxemburg met 100% schijt aan de kijkers…

 15. Coke jij?

  Een samenraapsel van niks met een enorme floppotentie.

 16. Wigwam

  De KRO had dit programma al in de jaren negentig. Toen heette het de ASO-show.

 17. Fred

  Reactie op Jakhals:
  Staat er ook niet. Beter lezen, schele luis in de pels. Gaat over het programma dat erna komt. Veronica had nog wat reclame in het persbericht gedumpt en Mediacourant eet het op.

 18. Laus

  Reactie op michel:

  Dat vind ik ook wel een goed idee! SBS6 moet zich echt op het land gaan richten!
  Maar is de gehele politie al niet gekoppeld aan Opsporing Verzocht?

 19. michel

  Reactie op Laus: Nee die willen juist meer zendtijd om nog veel meer de kijkers er bij te betrekken. Alleen moet het natuurlijk wel anders dan bij opsporing verzocht.

 20. Jan

  Wat een armoede.. Dat item van 50 euro verliezen zat al honderd keer in CQC

 21. Hans

  Hoe zo Veronica flop zender? Heb het idee dat ze echt wel goed gaan de laatste tijd.

 22. Hans

  Het aantal Nederlandse programma’s is om te huilen en het budget ervan gewoon erg laag.

 23. luuk

  Reactie op Hans: nouw dan weet ik wel andere zenders die dat meer doen dan veronica, kijk bijvoorbeeld naar rtl 7 meer dan wat voetbal en die snorremans en rtl z hebben ze niet, voor de rest is het allemaal aangekochten lachen om home video’s programma’s maar dan met een andere naam ,en rtl 8 is alleenmaar amerikaans. veronica heeft mooie betroken programma’s die bij hun doelgroep passen , je kunt ook, zoveel mogelijk formats in een zender proppen als rlt 5 en met geen een duidelijke richting van denken, en maar hopen dat ze goeie kijkcijfers krijgen. nee, veronica ga zo door. jullie hebben mooie programma’s , beter dan die van rtl

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.