ChristenUnie-Kamerlid boos op Veronica Magazine

Foto: SBSJoël Voordewind, Tweede Kamerlid van de ChristenUnie, is boos op Veronica Magazine. Hij stelt dat het blad hem on- der valse voorwendselen fotografeerde voor de actie Stem Sexy voor meest sexy politicus. Dat schrijft het Nederlands Dagblad maandag. Abonnees van Veronica Magazine kunnen op internet aangeven welke van acht ‘sexy politici’ zij in de week van 24 mei op de cover willen hebben staan. “Had ik dit geweten, dan had ik er nooit aan meegedaan“, zegt een boze Voordewind.

Voordewind is de enige man in het rijtje van sexy politici van Veronica. “Het zou om een foto bij een verhaal gaan. Ik wilde alleen meedoen als het om de inhoud ging, en er heeft dan ook een interview plaatsgevonden“, zegt Voordewind. “Maar toen ik een paar dagen na de fotoshoot ontdekte dat er een actie voor meest sexy politicus van was gemaakt, voelde ik me misleid. Ik strijd juist tegen seksualisering in de media.

Volgens het Kamerlid kreeg hij van Veronica slechts het verzoek er ‘een beetje fris en jong’ uit te zien voor de fotoshoot. Dat het een verkiezing voor sexy politici werd, wist hij niet. “Ik heb dat aan Veronica gemeld: ik voel me overvallen. Dit is oneerlijke journalistiek.

Hoofdredacteur Peter Contant van Veronica Magazine stelt dat het idee voor de verkiezing ontstond nadat de foto’s werden gemaakt, maar zegt wel eerst te hebben gecommuniceerd met de partijvoorlichters. “Meestal kleden politici zich nogal saai, maar op deze foto’s lieten zij zich echt van hun beste kant zien. We dachten: daar moeten we wat mee“, zegt hij. “Volgens mij is de heer Voordewind gewoon geschrokken van reacties in zijn achterban. Raar dat hij de krant belt, en niet mij.

Voordewind overweegt een klacht tegen Veronica Magazine in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen