TV Lab krijgt wekelijks vervolg op Nederland 3

Foto: NPODe themaweek TV Lab, waarin omroepen de kans krijgen om nieuwe tv-formats uit te proberen, krijgt een wekelijks vervolg op de donderdagavond van Nederland 3. Na een nieuwe editie van TV Lab in september bouwt Nederland 3 op deze avond structureel ruimte in voor nieuwe programma’s. “Wat er uitgezonden gaat worden zal steeds weer een verrassing zijn en wordt pas op de dag zelf, via het kijkerspanel van Nederland 3, bekendgemaakt“, vertelt een woordvoerster.

Netmanager Roek Lips van Nederland 3 wil meer risico nemen met programmeren, meer ruimte voor oorspronkelijk denken, onderscheidend zijn en kiezen voor echte interactie en ruimte voor inbreng en participatie met de kijker. “Televisie is niet langer eenrichtingsverkeer. Het kijkerspanel van TVLab heeft laten zien dat kijkers graag echt betrokken willen zijn bij de programmering van Nederland 3 en dat hun mening van toegevoegde waarde kan zijn bij de ontwikkeling van de zender en de programmering.  De rol van sociale netwerken als bijvoorbeeld  Hyves, Facebook, LinkedIn en Twitter wordt daarbij steeds belangrijker.

TV Lab is een themaweek op Nederland 3 waarin allerlei vernieuwende pilots en programma’s worden uitgezonden. Het recensentenpanel van televisiekijkers bepaalt mee of – en zo ja, welke – programma’s het verdienen een vervolg te krijgen.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen