Stooker buigt lepeltjes in eerste Mentalisten Ontmaskerd

Foto: RTLMentalist Richard Stooker laat zondag in de eerste aflevering van zijn veelbespro- ken tv-show Mentalisten Ontmaskerd zien hoe de bekende mentalist Uri Geller er in slaagt om lepels te buigen. Volgens Stooker heeft dit niets met mentalisme te maken, maar met trucage. In de eerste aflevering van de zesdelige tv-reeks op RTL 5 doet Stooker in totaal drie trucs uit de doeken. “Het beeld dat in ons land bestaat van mentalisme, gaat de laatste jaren de verkeerde kant op“, zo laat Stooker weten.

Stooker verklaart in de eerste aflevering ook hoe een broederband tussen twee personen ontstaat zonder dat zij elkaar kennen. “Als de een iets overkomt, voelt de ander dat ook terwijl deze zich op een andere locatie bevindt. Stooker bezorgt twee vrijwilligers uit het studiopubliek deze sterke band. Zijn dit speciale gaven of wordt er gespeeld met de psychologie van de toeschouwers?“, aldus een zegsvrouw.

Verder daagt Stooker iemand uit om zijn of haar gedachten door de mentalist te laten lezen. “De persoon mag één woord uit een drie miljoen woorden tellende encyclopedie-reeks kiezen, waarna de mentalist deze moeiteloos onthult. Dit móet speciale gave zijn! Richard laat zien dat speciale gave hier niets mee te maken heeft.”

Stooker: “Het is zeer knap wat mentalisten kunnen, maar het heeft niets met mystieke krachten te maken. Ik wil het vak beschermen en duidelijk maken dat het hier gaat om slimme en knappe goochelkunst, waarbij het draait om intuïtie, psychologisch inzicht en geheugentechniek.”

Mentalisten Ontmaskerd is zondag om 20.00 uur te zien op RTL 5.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Mist u Patty Brard bij Shownieuws?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen