SBS 6 maakt programmering Jolinginnedag bekend

Foto: Nick van OrmondtSBS 6 heeft bekendgemaakt welke pro- gramma’s zij uitzendt op ‘Jolinginnedag’, zaterdag 1 mei. Op deze dag is SBS-ster Gerard Joling voor een keer de baas van het tv-station om zijn 25-jarig jubileum als artiest te vieren. Naast de finale van Jolings show Move Like Michael Jackson en de special ‘Gerard & Karin, vrienden voor altijd’, zijn ook speciale edities van De Tuinruimers en Lachen om Home Video’s te zien. Verder worden de films ‘ABBA: The Movie’ en ‘Madonna: Truth or Dare’ uitgezonden.

Jolinginnedag wordt op zaterdag 1 mei geopend met de twee uur durende film ABBA: The Movie om 14.00 uur. In deze film uit 1977 wordt de Zweedse band ABBA gevolgd tijdens hun tournee door Australië. Om 17.00 uur volgt een speciale aflevering van De Tuinruimers. Speciaal voor Jolinginnedag reist Rob Verlinden met zijn team af naar Aalsmeer om Joling in het zonnetje te zetten. Verlinden komt geheel ‘over the top’ bij Jolings huis aan en feliciteert hem op gepaste wijze met zijn jubileum.

Lachen om Home Video’s komt op 1 mei ook met een speciale editie. Samen met Hans Kraay jr. zal Joling van 19.00 tot 20.30 uur in een feestelijke studio leuke videofragmenten aan elkaar praten. Hier zitten veel fragmenten met Joling zelf bij.

Na de finale van Move Like Michael Jackson, Hart van Nederland en Shownieuws, volgt om 23.05 uur het tien minuten durende programma ‘Gerard & Karin, vrienden voor altijd’. Karin Bloemen en Joling hebben een unieke band met elkaar: ze zijn allebei geboren in 1960 en groeiden samen op in het Noord-Hollandse Schagen. Speciaal voor zijn 25-jarig artiestenjubileum blikken ze samen terug op hun carrières en vriendschap en vertellen ze hun toekomstdromen.

Jolinginnedag wordt afgesloten met een herhaling van Lachen om Home Video’s om 23.15 uur en de film ‘Madonna: Truth or Dare’ om 0.50 uur.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen