Prem krijgt maandsalaris voor optreden in Gehaktdag

Foto: Marieke van der VeldenPrem Radhakishun (48) kreeg voor zijn optreden in Gehaktdag vrijdag meer dan een beginnende politieagent in een maand verdient. Dat zei Radhakishun in zijn eindspeech in de tv-show, waarin bekende Nederlanders op scherpe wijze worden toegesproken. De tv-maker vindt het een ‘schande’ dat de AVRO publiek geld besteedt aan een ‘nietszeggend’ programma. “Die agent moet daarvoor minimaal 220 uren werken in de maand. Dat is de publieke omroep, de AVRO“, aldus de tv-maker.

Radhakishun vindt het idee achter Gehaktdag goed, maar de uitvoering buitengewoon slecht. “Daar op die stoel moet iemand zitten die macht heeft en invloed heeft in dit land en die moet dan gefileerd worden door mensen die daar verstand van hebben en dat goed doen. In dit programma hebben we het rijtje gehad: Tatjana Simic, een dj wiens naam ik niet eens meer ken, de marginale politica Rita Verdonk en Prem Radhakishun. Allemaal marginale figuren die niets betekenen in de maatschappij. Totaal niets. Vervolgens worden die gefileerd door nog marginalere figuren, die zich laten inhuren om wat flauwekul te vertellen en wat geld binnen te trekken.

Dan vraag je jezelf af: waarom ben jij hier dan, Prem? Wel, om één simpele reden: geld. Ik krijg betaald om hier even mijn bek te houden, een paar mensen te laten zeiken en daarna deze toespraak te houden. Bruto meer dan een beginnende politieagent in een maand verdient. En die politieagent moet daarvoor minimaal 220 uren werken in de maand. En dat is de publieke omroep, de AVRO. Ik zit daar, ik hou mijn bek en in 35 minuten verdien ik meer in een nietszeggend programma wat niets betekent. Mijn complimenten de AVRO, mijn complimenten Eyeworks en mijn complimenten Ruben Nicolai.

Radhakishun vindt het belachelijk dat een publieke omroep zoveel geld besteedt aan zulke tv-shows. “De teloorgang van de publieke omroep en de AVRO is nog nooit beter gedemonstreerd, dan vanavond hier in dit programma. U moet zich even voorstellen. Eyeworks, u weet wel, van Reinout Oerlemans, denkt: we moeten wat belastinggeld trekken. Die gaan vervolgens naar de AVRO en die denkt: dat belastinggeld moeten we ook verspillen. En dan bedenken ze dit programma.”

Kortom: AVRO en Publieke Omroep, ga je schamen en stop zo snel mogelijk met dit programma. En Ruben Nicolai, misschien moet je maar eens werken voor je geld, in plaats van deze domme dingen doen“, besluit hij.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen