Prem krijgt maandsalaris voor optreden in Gehaktdag

Geplaatst op Sat 10 Apr 2010 om 13:06

Foto: Marieke van der VeldenPrem Radhakishun (48) kreeg voor zijn optreden in Gehaktdag vrijdag meer dan een beginnende politieagent in een maand verdient. Dat zei Radhakishun in zijn eindspeech in de tv-show, waarin bekende Nederlanders op scherpe wijze worden toegesproken. De tv-maker vindt het een ‘schande’ dat de AVRO publiek geld besteedt aan een ‘nietszeggend’ programma. “Die agent moet daarvoor minimaal 220 uren werken in de maand. Dat is de publieke omroep, de AVRO“, aldus de tv-maker.

Radhakishun vindt het idee achter Gehaktdag goed, maar de uitvoering buitengewoon slecht. “Daar op die stoel moet iemand zitten die macht heeft en invloed heeft in dit land en die moet dan gefileerd worden door mensen die daar verstand van hebben en dat goed doen. In dit programma hebben we het rijtje gehad: Tatjana Simic, een dj wiens naam ik niet eens meer ken, de marginale politica Rita Verdonk en Prem Radhakishun. Allemaal marginale figuren die niets betekenen in de maatschappij. Totaal niets. Vervolgens worden die gefileerd door nog marginalere figuren, die zich laten inhuren om wat flauwekul te vertellen en wat geld binnen te trekken.

Dan vraag je jezelf af: waarom ben jij hier dan, Prem? Wel, om één simpele reden: geld. Ik krijg betaald om hier even mijn bek te houden, een paar mensen te laten zeiken en daarna deze toespraak te houden. Bruto meer dan een beginnende politieagent in een maand verdient. En die politieagent moet daarvoor minimaal 220 uren werken in de maand. En dat is de publieke omroep, de AVRO. Ik zit daar, ik hou mijn bek en in 35 minuten verdien ik meer in een nietszeggend programma wat niets betekent. Mijn complimenten de AVRO, mijn complimenten Eyeworks en mijn complimenten Ruben Nicolai.

Radhakishun vindt het belachelijk dat een publieke omroep zoveel geld besteedt aan zulke tv-shows. “De teloorgang van de publieke omroep en de AVRO is nog nooit beter gedemonstreerd, dan vanavond hier in dit programma. U moet zich even voorstellen. Eyeworks, u weet wel, van Reinout Oerlemans, denkt: we moeten wat belastinggeld trekken. Die gaan vervolgens naar de AVRO en die denkt: dat belastinggeld moeten we ook verspillen. En dan bedenken ze dit programma.”

Kortom: AVRO en Publieke Omroep, ga je schamen en stop zo snel mogelijk met dit programma. En Ruben Nicolai, misschien moet je maar eens werken voor je geld, in plaats van deze domme dingen doen“, besluit hij.
62 Reacties op “Prem krijgt maandsalaris voor optreden in Gehaktdag”


 1. Chantal 18

  En dan vergeet hij nog erbij te vertellen dat het publiek ook nog eens ingehuurd is. Publiek dat de ballen verstand heeft van wat dan ook; nouja, nisschien van het geld gelijk verbrassen in snackbar en coffeeshop.
  Want zij weten allang dat Gehaktdag over Frikandellen gaat, en deze dan ook massal in de tv-kantine verkocht worden.
  De wachtkamers bij de huisartsen zitten vol de volgende dag

 2. Jan-Joost

  Zo, Prem is waarschijnlijk nooit meer welkom bij een radio -en tv-programma van de AVRO. Ik had al gehoord dat de AVRO dit soort uitspraken niet prijs steld en “passende maatregelen” treft richting Prem. Prem kan het nog heel moeilijk krijgen om in het publieke bestel programma’s te mogen maken, zo weten veel mensen op het Mediapark.

 3. Casper H.

  Hij kraakte het programma vakkundig. Check ook de column van Joep van Deudekom: http://www.televizier.nl/site/Column_Gehaktdag/list_messages/7961 — heel inzichtelijk.

 4. Joost

  Oke, ik snap het punt dat hij maakt best goed.

  Maar, het slaat nergens op om op Eyeworks af te geven…heel erg vreemd aangezien dat de producent is en het programma net zo goed aan een commerciele omroep kan aanbieden. Daar slaat ie de plank even mis. Ook een klein beetje vreemd om zo op Ruben Nicolai af te geven.

 5. Ad

  Pijnlijk is dat het gewoon allemaal waar is.

 6. Jan-Joost

  Het publiek, allemaal klappende figuranten, of ervaren figuranten en B-acteurs die niet nog niet bekend zijn zoals Carice van Houten en co, krijgen ook 45 Euro voor het betaald enthousiast moeten zijn. Alle omroepen betalen figuranten om hun meestal saaie tv-programma’s te vullen. TROS Radar zit elke maandag ook vol met figuranten omdat dan de reden bij veel gewone mensen is, dat maandagavond te zwaar is voor publiek om na de eerste dag van de week hard werken daar ruim 3 kwartier onder de grote lampen te moeten zitten. Ook bij Rondom10 op de zaterdagavond zit er betaald publiek die dan bij de meeste saaie discussies extra geld krijgen om wakker te blijven en niet inkakken.
  Prem heeft iets zeer gevoeligs aangeraakt. Dit is het stille geheim van Hilversum. Als programmamaker mag je dit niet vertellen. Maar inderdaad. Alle presentatoren krijgen als gast en vulling van een tv-programma goed betaald. Betaald TV-publiek zit vaak ook bij programma’s zoals Uri Geller en X-Factor om andere mensen met juigen en gek doen te stimuleren. Het is dan wel krom en dubbel dat veel mensen bij Uri Geller en o.a. Paul de Leeuw moeten betalen om in het publiek te mogen zitten. Zo moeten “gewoon publiek” bij de opnames van “Ranking the Stars”, waar op woensdag 21 april weer opnames van zijn in Almere, 5 euro betalen. Maar doordat die woensdag een werkdag is en veel mensen op het laatste moment afbellen, word er ook actieve klapvee ingehuurd door Paul de Leeuw en zijn team. Betaald publiek via een castingbureau krijgt bij Paul de Leeuw een bedrag van 35 Euro.

 7. Chantal 18

  Of je nu voor of tegen Prem of het programma op zich bent. Het is in het format om personen publiekelijk af te branden. En waneer je als omroep, presentatot of bedenker er van dit ten uitvoer gaat brengen, moeten ze niet verwachten dat een uitgenodigde gast, ook al word ie betaald, niet hetzelfde mag reageren zoals het format voorschrijft tegenover de gast op zich.
  Als je mij in mijn gezicht slaat, verwacht dan niet dat ik blijf lachen. Néé, dan ga je gespalkt en gemummieficeerd richting verpleeginrichting.

  Een klap geven aan Prem en dan zelf beginnen te janken. het zegt wat over de makers en nog meer over de kiijkers!

 8. Sven L.

  hahaha; mooie actie van Prem.. dit is wat de AVRO toch wilde, dit programma, dit format. Het hoort echt thuis op RTL5 of BNN overigens.

 9. Mathew

  Ik geef toe dat Prem helemaal gelijk had, maar hij heeft het geld wel aangenomen!

 10. Arieh

  Boeiend, alsof ‘t niet al bekend was dat BN’ers betaald krijgen om in een programma te verschijnen. Dat marginale gebeuren was gewoon een goeie dis.

 11. jammer

  Ik kijk al lang geen tv meer, behalve sport, nieuws en een paar goede series.
  Met het kijken naar dit soort programma’s (90% van alle p en c omroepprogramma’s) verspil je zoveel tijd van je leven.

  Entertainment voor schapenvolk!

 12. Arieh

  Reactie op jammer: haha en sport niet zeker

 13. evertweethet

  Wie laat zich nou en plein public voor 2000 euro (is 1000 euro netto) tot op de grond toe afbranden, vernederen en beledigen? Reken de imagoschade eens door.
  Pennywise, poundfoolish lijkt me.

 14. Chiel

  Reactie op Jan-Joost: Bij DWDD krijgen de gasten toch geen geld?

 15. Ronaldm

  Prem acteerde z’n speech voor een groot deel, hij gaf achteraf aan dat hij z’n lachen afentoe bijna niet kon inhouden.

 16. Henkers

  Reactie op Jan-Joost:

  45 euro? Niet eens de helft geloof ik.

 17. Jan-Joost

  Reactie op Chiel: Helaas wel. Maar de VARA is een zeer slimme omroep om gasten daarover de mond te snoeren. Ik hoop voor Prem dat hij niet zo gek wordt om zo over de VARA te schrijven zoals wat hij deed bij “Gehaktdag”. Dan is het snel afgelopen met “deskundige” Prem bij DWDD. De VARA stopt dit bewust in de doofpot. Prem krijgt ook geld voor zijn “deskundige” mening tijdens DWDD. Maar dat is een nog grotere bedrag dan bij wat hij “verdiende” bij “Gehaktdag”. Wat Prem nu doet is oerstom. Hij gooit niet alleen de glazen bij zichzelf in, maar ook bij andere presentatoren van de publieke omroepen.

  En helaas, de politieke aasgieren zijn scherp en klaar wakker. Want afgelopen week was er weer het luchtballonnetje van Geert Wilders met het schrappen van 3 naar 2 publieke netten De PPV van Wilders is overigens niet de enige partij die wil snijden in de publieke omroep. Ook GroenLinks en VVD pleiten voor een inkrimping naar twee televisiezenders. Eerder ging het gerucht dat D66, dat naar eigen zeggen voor kwaliteit gaat, eveneens de wereldomroep wilde afschaffen, maar dat plan haalde het verkiezingsprogramma niet.

  Andere partijen, waaronder het CDA en PvdA, pleiten voor het behoud van de publieke omroepen mits met een groot bereik. Volgens het CDA zouden deze omroepen wel moeten worden afgerekend op het aantal leden. Ledenomroepen zouden moeten fuseren als dit winst oplevert.

  Dus komende maandag zal er wel weer iemand van een politieke partij in de Tweede Kamer vragen stellen over de `Zaak Prem en het geld´. Aan de ene kant goed vanwege de vele geldverspillingen en nodige bezuinigingen binnen de bestaande publieke omroepjes van het grote bestel. Maar aan de andere kant nemen veel medewerkers op het Mediapark te Hilversum Prem het zeer kwalijk dat ze deze inkomsten straks moeten missen door de loslippigheid van PREM.

  Soms moet Prem zijn bek echt dicht gehouden worden met een klap in zijn gezicht. En de AVRO had deze manier van een laatste woord van Prem ook moeten verbieden. Bij Prem had de AVRO vooraf moeten eisen of ze de tekst konden inzien en het Prem verbieden dit op televisie uit te spreken. Prem moet gauw weg bij de Publieke Omroep voordat er nog meer mensen de dupe worden van zijn loslippigheid.

 18. Coke jij?

  Dit programma is afgeleid van het programma van Dean Martin met de titel “The man of the our”. De term roasted was heel belangrijk, want je werd als gast flink te pakken genomen. Het grote verschil met het programma van Dean Martin is dat zijn programma echt perfecte entertainment is, waarbij het respect voor de gast elementair was. Het programma gehaktdag is hiermee vergeleken niet eens een aftreksel, maar meer hetgeen je zo vlug mogelijk door het putje wil weg spoelen. Amerikanen kunnen dit soort programma’s perfect en wat de AVRO laat zien is dat ze graag genoegen nemen met rotzooi. Met 1000% meer inspanning en met de juiste mensen zou het misschien nog wat kunnen worden, maar die klasse heeft de AVRO niet, dus het zal nooit wat worden.

 19. Pietertje

  hahaha, lachen die Prem! En hij heeft natuurlijk gelijk, weer zo’n slecht en slordig in elkaar gesmeten Eyeworks-programma, zal wel van Eikelen afkomen

 20. Jan-Joost

  Reactie op Henkers: Ik moest vanwege te weinig publiek ook op het laatste moment opdraven voor dit programma. Ik kreeg 45 euro om echt alles bij te wonen. En dat is met sommige tv-programma´s vanwege of de lange zit, of oersaaie gesprekken en onderwerpen soms een hele opgave. Probeer dan maar eens wakker te blijven. Ik heb toen 45 euro extra gekregen, omdat ik al klaar was met ander werk op het Mediapark en tijd over had.

 21. Vinc

  Reactie op Jan-Joost: Je vergelijkt aan de ene kant het belang van de totale nederlandse samenleving en de politiek met een of meer personen, werkzaam op het mediapark, die zich storen aan Prem. Dat slaat nergens op. Een vergelijking die ook niet opgaat.

  Je maakt ook een punt over het feit dat straks medewerkers op het mediapark inkomsten moeten missen door de loslippigheid van Prem. Wanneer de medewerker van de kantine of de groenvoorziening of de receptie niet tekortgedaan wordt, zie ik het probleem niet. Het is ook geen salaris waar we het over hebben, maar een honorarium dat bn-ers krijgen voor het opdraven in een show. En ongeacht welke show dat is, is dit natuurlijk absurd. Wat nog vreemder is, is dat personen die niet vanuit hun werk hun opwachting maakt in een programma bestemd voor eigen doeleinden, geld hiervoor krijgen. Dat Ruben geld krijgt voor het programma is niet meer dan logisch, hij presenteert het programma immers, hoe dom de show ook is, schijnbaar hoort dat tot de taken van de PO. Tenzij idd er echt eens eindelijk flink gesneden gaat worden in dit soort onzin. Daar kunnen we alleen maar op hopen.

 22. Willem

  @Coke Jij: ik dacht dat het afgeleid was van The Roast? Of is die show weer afgeleid van de show van Dean Martin? The Roast is briljant. Maar ja: Amerika he. Daar heb je mensen die WEL grappig zijn, en mensen waar WEL goede grappen over te maken zijn.

  @Jan-Joost: Overschat je de macht van de AVRO niet een beetje? Deze marginale omroep heeft echt niks, maar dan ook NIKS te zeggen in Hilversum hoor. Het is echt niet zo dat ze 3 belletjes plegen en dat er dan geen een omroep meer met Prem wil werken.

 23. Jan-Joost

  Reactie op Vinc: Het is gewoon goed zo. We gaan met onze kop voor een ander tv-programma werken. Het is de ongeschreven regel in Hilversum om daar geld voor te krijgen. Het is vrije tijd inleveren. Maar tegelijk is dit werk gelukkig ´financieel` een goed uitgedacht extraatje. Prem verziekt echt voor veel mensen deze extra manier van geld verdienen door zijn loslippigheid. Een honorarium is belangrijk voor veel mensen. En helemaal niet absurd. Want helaas krijg je daardoor weer groepen mensen achter je aan die handtekeningen en foto´s willen. En voor die extra tijd krijg je vergoeding. Alles is werk. Vrije tijd is voor de meeste mensen thuis dingen doen. Maar opdraven voor een tv-programma of als betaald klappen en dingen doen voor, tijdens of na een tv-programma word gezien als werk. Het is zeer gewoon dat je daar voor een x-bedrag voor krijgt. Helaas gaat dat extra geld verdwijnen met mensen zoals Prem…

 24. Anonymous

  Reactie op Ronaldm: Beter lezen! Dat hij toegaf dat hij zijn lachen bijna niet in kon houden ging niet over ZIJn speech maar over de speeches OVER HEM

 25. Anonymous

  Reactie op Joost: Onzin om te zeggen dat Eyeworks hier buiten staat. Ja, zij konden het programma idd aan een commerciele zender aanbieden maar gaven het aan een publieke en halen daar mee (zoals Prem zegt) belastinggeld weg voor een onzin programma. Dit doen overigens alle producenten dus dat kun je ze niet kwalijk nemen. Ook de publieke zenders moeten immers gevuld met programmas. maar jouw argument klopt niet.
  Prem maakt hier een belangrijk punt: moeten publieke omroepen dit soort entertainment brengen, betaald van belasting geld?

 26. Anonymous

  De salarissen/gage bij de omroepen zijn veel te hoog, en dan maken ze ook nog vaak zulke oppervlakkige programma`s. Een uurtje praten in een talkshow, daar veel geld voor krijgen en ook nog eens met de taxi gehaald en thuisgebracht worden. :(

 27. Vinc

  Reactie op Jan-Joost: Wat is daar helaas aan. Nogmaals, Prem heeft naast zijn verschijningen in dit soort programma’s een normale baan. Heeft hi dat niet dan heeft hij een uitkering. Ik zie het nut niet in om naast dat gewone salaris nog een extraatje op deze manier te verkrijgen. Bij het bekend zijn hoort een mooi salaris en het feit dat hij gevraagd wordt om zijn meningen in diverse shows te mogen ventileren is al een extraatje. Ik zou als ik jou was niet teveel medelijden met dit soort groeperingen hebben want deze verdienen wekelijks vele euro’s met een middelmatige job als programmamaker.

 28. peter Paul

  Prem kreeg maand salaris……….Het is de kop waarmee dit geschreven die ergernis wekt bij de lezer, Prem kreeg helemaal geen maand salaris maar gewoon wat ieder ander ook krijgt ( ik meen iets van 500 euro ) . .

  Ja natuurlijk nu zullen er ook veel lezers zijn die zeggen dat ook dat teveel is maar okay dan zegt iedereen dat maar, feit is dat 500 echt geen maandsalaris is.

 29. Anoniem

  Peter Paul, het bedrag zal eerder tussen 4000 en 6000 liggen hoor :) Echt waar!

 30. Faulter

  Volgens mij staat Prem bij de Publieke Omroep inmiddels op de zwarte lijst:
  http://bit.ly/bGjczf

 31. Anonymous

  Prem heeft opnieuw gelijk, een verpleegster of een verzorgende zou beter moeten verdienen en een presentator van de tv fors minder.

 32. Jan-Joost

  Reactie op peter Paul: In de mediawereld word altijd in duizendtallen berekend en niet in 10 of honderd Euro.

 33. Frank

  Reactie op Willem: Die Amerikanen zijn op zichzelf in NIKS grappiger dan onze Nederlandse comedians. Het verschil is dat er daar achter elke comedian een team van schrijvers zit. Of wist je niet dat tijdens de schrijversstaking destijds al die tv-comedians plotseling stukken minder grappig waren? Rara, hoe kan dat?

 34. Sandra

  Ik wist niet dat BN’ers betaald kregen voor een bezoek aan een tv show of als gast in een show te zijn.

  Ik wist wel dat dit eind jaren 90 zo was, maar ik begreep dat dit al enkele jaren niet meer zo is.
  Dit bericht verbaasd mijn dus echt.

 35. Gerard

  Reactie op Jan-Joost: Bij DWDD zitten voor het meer en deel studenten en je mag er gewoon gratis heen hoor. Check je feiten. Ook gasten worden bij DWDD niet betaald. Hooguit vervoer, maar meer niet. Bovendien wil het merendeel van bekend Nederland maar wat graag bij DWDD zitten om zichzelf even te promoten, dat is bij Gehaktdag wel anders.

 36. T.

  Prem is goed in provoceren, maar aan de andere kant: Dit programma is niet live, dus als de avro echt niet had gewild dat dit uitgezonden werd, hadden ze er wel een oor aan gebreid, denk je niet?

 37. Jan-Joost

  Reactie op Gerard: Ik weet toevallig dat bij De Wereld Draait Door ook gasten worden betaald en dat de VARA geregeld betaald publiek heeft. Het is inderdaad ook zo, dat studenten ook graag bij DWDD zitten. Maar omdat DDWD echt alles goed wil vullen, huren ze zeer vaak een castingbureau in voor betaald opletten. Want te vaak willen studenten tijdens de live-uitzendingen van DWDD gezamelijk een grap uithalen. Bijvoorbeeld in blote kont achter Matthijs ineens staan. Maar het betaald publiek houdt hen in de gaten.

 38. Arianne

  Ik was ook aanwezig bij deze opname.
  Zelfs ik als publiek voelde me echt NIET op mijn gemak bij Prem in de buurt.
  Moesten we nou lachen, klappen, joelen of huilen?!
  Toen Prem binnen kwam, zakte de temperatuur naar -20.
  Dat strakke, stalen hoofd.. Hij ging zitten. Pakte zijn notitieblok, en heeft geen woord gezegd..

  Als Ruben hem wat vroeg, ging Prem overal tegenin en heel moeilijk doen.
  ‘Ja waar wil je nou precies antwoord op?!’ en al dat soort dingen.

  Verschrikkelijke vent!
  Ik zat daar dan ook niet voor Prem, maar voor 7 mannen die ontzettend hun best doen om er een mooie aflevering van te maken.

  Ik snap overigens ook niet, waarom de AVRO deze speech van Prem heeft ‘toegelaten’.
  Het is denigrerend tegenover de sprekers, tegenover de AVRO, tegen over Eyeworks en tegen over Ruben Nicolai.

  Toch heeft het meer kijkcijfers gescoord dan vorige week.. Iets waar ik dan ook weer weinig van snap!
  Maargoed, een 2e seizoen kunnen we vergeten. Ook al doet IEDEREEN die aan dit programma mee werkt, ontzettend goed zijn/haar best!
  Respect voor hun!

  P.s. de sfeer tijdens de opnames is geweldig! Die sfeer moeten ze zien over te brengen op tv. Gegarandeerd meer kijkcijfers!
  (afl. met Prem is een uitzondering)

 39. rico

  mensen dit is televisie!! en dus geregiseerd, als de avro het niet eens was met de uitspraken van prem dan hadden ze het wel weggeknipt of gewoonweg niet uitgezonden, ALLES VOOR DE KIJKCIJFERS!! want hier word weer uitgebreid over gesproken en dus reclame voor het programma…snap niemand dat tv niet echt is??

 40. Jan-Joost

  Reactie op rico: Toevallig weet ik dat de AVRO het via andere mediums te weten kwam wat Prem had gedaan bij Gehaktdag. Normaal geef ik jou groot gelijk. TV moet zo spontaan mogelijk lijken. Met te enthousiaste gasten en ontzettend leuk publiek bij diverse tv-programma’s! Maar dit is helaas eenmalig er tussen door geglipt. Ruben heeft al een aantal uitzendingen van “Gehaktdag” afgeleverd en daardoor vertrouwen gekregen van de AVRO. Helaas is het dus ook voor Ruben even nagelbijten. Want bij de AVRO is er een duidelijke grens wat betreft kijkcijfers.

  Overigens, wie denkt dat betaald publiek niet bestaat: Bekijk enkele weken praatprogramma’s zoals Rondom10, Pauw en Witteman, De Wereld Draait Door, Kassa, RADAR, Opgelicht, Hints, Vermist bij de publieken en o.a. Take Me Out, Lekker Slim, Uri Geller of Jensen bij de commercielen. Let vervolgens alleen op het publiek. En dan valt je dit op: Er zijn gewoon mensen die er altijd zitten, omdat het hun beroep / uit de hand gelopen hobby is om betaald het publiek van allerlei programma’s op te vullen.

 41. Jan

  Ik vind het prima dat de AVRO met de billen bloot is gegaan. Als je iedereen op de hak neemt, dan moet je dit ook durven uit te zenden. Alleen die Prem is een eikel. Doen alsof je dingen op zit te schrijven terwijl hij dit allang van te voren bedacht had. Je zag hem aan het einde toch keihard lachen, hij vond het zelf een goede joke. Maar wel als NPS presentator veel verdienen, van diezelfde belastingcenten. Ik zeg, weg met die schijnheilige klootzak. Zoals al in het programma gezegd werd over voor welke politieke partij Prem is…. de partij die hem het meest betaald!
  En Eyeworks moet zich schamen voor de marginale BN’ers die ze voor dit programma gescoord hebben. Daar heeft Prem dan weer wel gelijk in.

 42. peter Paul

  Reactie op Anoniem: Je kan nu wel 1000 keer vertellen dat dit echt waar is maar het is dus NIET waar . Het is precies 500 euro inkl reiskosten niet meer en niet minder.

 43. peter Paul

  Reactie op Jan-Joost:
  Kan je nu wel zeggen maar daarmee zeg je in feite dat je niets weet van de wereld die tv heet , er wordt momenteel wel degelijk in 100 tallen gedacht . Als er werkelijk in 1000 tallen gedacht zou worden dan zou ik namelijk Stinkend rijk zijn ! .

 44. Daan

  Opvallende column van Joep. Zo kwam het in ieder geval thuis niet over. Hij zat dsaar inderdaad zwijgend alsof het hem niets deed, maar zijn ogen zeiden genoeg: dit was slechts een pose. De 6 speeches waren steengoed en er werd echt gehakt van hem gemaakt. Dat hij vervolgens de AVRO er op aanviel was leuk gekozen, maar hiermee werden de speechers juist niet aangepakt. Juist 1 van de beste aflveringen was dit.

 45. Marriet

  @ Jan-Joost
  Ik vraag mij af waar je de onzin vandaan haalt dat publiek van gehaktdag zou worden betaald, ik zou zeggen, check de feiten voor je begint met lullen. Wat een geblaat komt er uit jouw handen.

  Achja Prem…. het is een beetje makkelijk om mensen te gaan afzeiken terwijl je er zelf aan mee werkt, en dat alleen voor het geld. Hoe dom ben je dan? Als je ergens voor staat zou niks er toe moeten doen, dus ook geld niet.

 46. niels

  http://www.bronmagazine.nl/Item.aspx?II=2534

  Bij de uitzending met Tatjana sprongen de tranen mij al in de ogen. Wat een slechte televisie. Zie bovenstaande link naar mijn recensie.
  Naar mijjn weten wordt het publiek niet betaald, op de AVRO site stond gewoon een aanmeldingsformulier.
  En zo werkt het bij de meeste omroepen om publiek te ronselen. En er zijn mensen die elk programma aflopen.
  Wat mij betreft is dit wel de grootste mislukking van Eyeworks, overacting van Ruben in optimaforma.

 47. Arianne

  Trouwens..
  Ik ben bij 6 opnames van Gehaktdag geweest, en wij werden niet betaald hoor.
  Doordeweeks kwamen ze soms publiek te kort. Dan belden ze zo’n castingbureau en die mensen werden WEL betaald.

  Dus alleen als er publiek te kort was!

 48. Siep

  Prem kreeg paar honderd euro onkosten vergoeding (taxi, tijd e.d.). Hij was 3 uur aanwezig niet 35minuten.

  Maar goed, dit is dus hoe het wel moet, de Avro is juist erg blij met deze aflevering en ook de medewerkers vinden dit de meest geslaagde aflevering: mensen praten er over!

  Publiek is absoluut niet betaald. Als er weinig mensen waren werden de shots aangepast.

 49. Anonymous

  De salarissen zijn veel te hoog, dat is toch lang en breed bekend. Er is toch genoeg geschreven over Paul de Leeuw, Rick Felderhof en Lucille Werner. Het zijn eigenlijk semi-ambtenaren, die horen niet zoveel te verdienen.

 50. Peter

  Reactie op Anonymous: Huh? Wat bedoel je met ‘semi-ambtenaren’?

 51. Peter Paul

  Ik lees regelmatig dat er wordt gezegd dat de avro erg blij is met deze uitzending , echter deze opname was er al veel eerder dan sommige anderen en er is getwijfeld of dit wel goed genoeg was om uit te zenden. Gewoon omdat het alles bij elkaar een erg saaie aflevering was.

 52. Pim

  TV is een product. De presentator krijgt geld, de cameraman krijgt betaald, dus niets mis mee dat het publiek ook gewoon betaald wordt, en een paar tientjes voor een halve middag is toch echt niet zo veel. En gasten? Ja ook die mogen gewoon worden betaald. Een actrice werkt. Als zij een dag mag opdraven voor opnamen voor Ik hou van Holland is dat gewoon werk. We moeten er niet zo gek van opkijken dat mensen die werken, ook daadwerkelijk worden betaald.

  Heb je net een boek geschreven en wil je publiciteit…dan komt het initiatief van jou en is het gewoon reclame en krijg je er dus niet voor betaald.

  er is niets mis met geld.

 53. Arianne

  Reactie op Peter Paul: Prem was 1 van de laatste opnames. 3 maart waren Prem&Stacey en 9 maart(laatste opname dag) Wilma&Lange Frans

 54. Henk Jan

  Ach, zo is Prem. Zeiken, maar wel incasseren!

 55. Peter Paul

  Reactie op Arianne:
  Precies ja , en die waren al uitgezonden . Gewoon omdat de nabewerking aangaande Prem erg veel werk was . Niemand opgevallen dat er regelmatig dezelfde beelden van Prem te zien waren met dezelfde gezichts uitdrukking . Knippen en plakken heet dat!

 56. SensationWhite2010

  Ahahahha hij pikte het gewoon niet!

 57. Hans

  Reactie op Chantal 18:
  Graag zou ik weten waar ik terecht kan om me aan te melden als ‘betaald publiek Ik heb me ooit aangemeld bij de website televisiepubliek.nl. Maar meer als een hapje en een drankje, waarvoor je dan wel eerst op eigen kosten naar Hvsum moet reizen, heb ik nog steeds niet aangeboden gezien in hun emails. Ik ben dan ook nog nooit gegaan.

 58. Jan-Joost

  Ik zou Rondom 10 proberen. Sommige mensen zitten er elke week! Kijk eens op deze site: http://www.yvettepoldervaartcasting.nl/binnenkort.html

 59. Jan-Joost

  Reactie op Hans: Als je betaald wilt klappen, kijk dan dus op http://www.yvettepoldervaartcasting.nl/binnenkort.html

 60. Joost

  En geeft Prem het geld nu aan de politie of zo? Wat is dat voor zieligheid, eerst het geld aannemen en daarna zeggen dat het een schande is dat ze je zoveel betalen? Totaal belachelijk

 61. Anonymous

  elmész te a büdös kurva feka tetves anyádba!

 62. Jos

  Sinds wanneer werkt een agent 220 uur per maand?

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.