Matthijs van Nieuwkerk valt in slaap van Koffietijd

Foto: Nick van OrmondtMatthijs van Nieuwkerk vindt de nieuwe versie van Koffietijd zo saai, dat hij bij het kijken ervan in slaap viel. Hij vond de onderwerpen niet interessant genoeg. “Ik was nieuwsgierig naar Koffietijd dus ik dook mijn bed weer in“, schrijft de presentator van De Wereld Draait Door in VARAgids. “Ik kan u er eerlijk gezegd weinig over vertellen want binnen tien minuten lag ik te slapen als een os. De hopeloze ditjes en datjes die voorbij vlinderden hadden op mij een mee- dogenloze uitwerking.

Pas aan het eind van de Koffietijd-aflevering schrok Van Nieuwkerk naar eigen zeggen wakker. “Omdat ik dacht dat iemand mijn naam noemde. Toen ik mijn ogen opendeed zag ik in het Koffietijd-decor een reusachtige foto van mijzelf. Ook zak ik een man die ik niet kende. Hij bleek een showbizz-journalist. Hij had het over mij. Hij was duidelijk een nieuwtje op het spoor. Hij glom van triomf. Ik hield mijn adem in.

Van Nieuwkerk bekeek de aflevering van 7 april. Toen verklapte Privé-journalist Jan Uriot in de uitzending dat de VARA Charles Aznavour (86) heeft uitgenodigd om langs te komen in De Wereld Draait Door als verjaardagscadeau voor Van Nieuwkerk, die een groot fan is van de Franse zanger. “Hij zei het echt. Ik bleef in grote verwarring achter. En die duurt tot op de dag van vandaag.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen