Lucille Werner werkt aan Europese CapAward-show

Foto: Nico KroonLucille Werner werkt aan een Europese versie van haar jaarlijkse CapAward- show. De TROS-presentatrice hoopt in oktober 2011 voor heel Europa de eerste Eurovision Capabality Award-show te presenteren. De European Broadcast Union, een samenwerkingsverband van Europese publieke omroepen, is sterk geïnteresseerd. “Maandag wordt het echt spannend. Dan mag ik een presentatie verzorgen voor alle tv-bazen van Europa op het hoofdkantoor van de EBU in Luzern“, zegt Werner.

Werner vertelt in De Telegraaf dat ze het bijzonder druk heeft met de Europese tv-show, waarin gehandicapte mensen met een bijzonder talent centraal staan. “Het is krankzinnig zo vaak als ik tegenwoordig op Schiphol ben. Brussel, Manchester, ik vlieg heel Europa door om uit te leggen waarom dit initiatief zo belangrijk is.

Ik kan me natuurlijk niet overal mee bemoeien, maar ik ben wel enorm betrokken bij het project. Vooralsnog ga ik ervan uit dat elk land, net als bij het songfestival, zelf mag beslissen of ze een nationale voorronde houden of direct hun kandidaat aanwijzen. Maar bij de CapAward gaat het natuurlijk om meer dan een liedje. Het zijn stuk voor stuk persoonlijke verhalen, die ongetwijfeld veel zullen losmaken bij de kijker.”

De presentatrice is zo druk met het initiatief, dat haar presentatiewerk voor de TROS op een laag pitje staat. “We hebben besloten om dit jaar de CapAward over te slaan, maar volgend jaar pakken we natuurlijk groots uit. De Cappies, de jongerenvariant, gaat wel gewoon door. Op 21 augustus wordt er weer een winnaar gekozen.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat de carrière van Thijs Römer voorbij is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen