Lucille Werner werkt aan Europese CapAward-show

Geplaatst op Thu 15 Apr 2010 om 12:47

Foto: Nico KroonLucille Werner werkt aan een Europese versie van haar jaarlijkse CapAward- show. De TROS-presentatrice hoopt in oktober 2011 voor heel Europa de eerste Eurovision Capabality Award-show te presenteren. De European Broadcast Union, een samenwerkingsverband van Europese publieke omroepen, is sterk geïnteresseerd. “Maandag wordt het echt spannend. Dan mag ik een presentatie verzorgen voor alle tv-bazen van Europa op het hoofdkantoor van de EBU in Luzern“, zegt Werner.

Werner vertelt in De Telegraaf dat ze het bijzonder druk heeft met de Europese tv-show, waarin gehandicapte mensen met een bijzonder talent centraal staan. “Het is krankzinnig zo vaak als ik tegenwoordig op Schiphol ben. Brussel, Manchester, ik vlieg heel Europa door om uit te leggen waarom dit initiatief zo belangrijk is.

Ik kan me natuurlijk niet overal mee bemoeien, maar ik ben wel enorm betrokken bij het project. Vooralsnog ga ik ervan uit dat elk land, net als bij het songfestival, zelf mag beslissen of ze een nationale voorronde houden of direct hun kandidaat aanwijzen. Maar bij de CapAward gaat het natuurlijk om meer dan een liedje. Het zijn stuk voor stuk persoonlijke verhalen, die ongetwijfeld veel zullen losmaken bij de kijker.”

De presentatrice is zo druk met het initiatief, dat haar presentatiewerk voor de TROS op een laag pitje staat. “We hebben besloten om dit jaar de CapAward over te slaan, maar volgend jaar pakken we natuurlijk groots uit. De Cappies, de jongerenvariant, gaat wel gewoon door. Op 21 augustus wordt er weer een winnaar gekozen.
5 Reacties op “Lucille Werner werkt aan Europese CapAward-show”


 1. Anonymous

  GO FOR IT!!!! super dat Nederland zo goed vertegenwoordigd wordt.

 2. Jan

  Ik hou niet van dit soort shows met gehandicapten. Ook niet van shows met zieke mensen zoals Over mijn lijk. Waarom moet dat allemaal op tv? Kunnen ze niet iets organiseren in een buurthuis dat ze een bokaal kunnen winnen? Zucht.

 3. Piet

  Reactie op Jan: Jong , gezond en verwaand , of arrogant misschien ?? Mensen zijn mensen en iedereen heeft recht of geen recht om op die buis te komen.

 4. NEGATIEF

  Reactie op Jan: Ja, want zieken en gehandicapten mogen niet op tv, he Jan? Liever behandelen we ze als paria’s. Malloot!

 5. gjamh

  @Jan, kijk met zulke mensen als jij krijg ik de jeuk in mijn handen. Ook al eens bedacht dat iedereen gewoon dezelfde rechten heeft? \Je hebt een uitknop hoor op je tv. en zappen kan ook, Maar waar kijk jij liever naar dan?De “Gooise meiden”, die zo lekker knap en dom overkomen…de reclame stoeipoezen die je kan sms-en of bellen? Let wel vandaag de een morgen de ander, die gehandicapt kan raken, en misschien ben jij dat dan wel!…
  Heej Lucille keigaaf , zet `m op heel veel succes en heel fijn dat jij dit doet!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.