KRO zet drie presentatoren in voor Brandpunt

Foto: Yasmin HargreavesAart Zeeman, Fons de Poel en Wouter Kurpershoek worden vanaf september de drie vaste gezichten van het nieuwe Brandpunt, dat in september van start gaat op Nederland 2. Dat heeft de KRO dinsdag bekendgemaakt. De KRO is blij met het team. “Zowel Fons, Aart en Wouter hebben ruimschoots hun sporen verdiend in de journalistiek. Bovendien zijn het alle drie echte verhalenvertellers die oog hebben voor de achtergronden van het nieuws“, zegt mediadirecteur Taco Rijssemus (KRO).

De Poel heeft als hoofdredacteur van het oude Brandpunt en van Netwerk een lange geschiedenis bij de KRO. “Het voelt voor mij natuurlijk als thuis komen. Brandpunt is bij mijn weten de oudste journalistieke televisietitel van het land“, zegt hij. “Brandpunt zal een modern programma zijn, gemaakt langs de televisiewetten van vandaag. Maar er loopt, vind ik, wel een rechtstreekse lijn tussen het pionierende Brandpunt-team van de jaren zestig en de groep mensen die het programma nu gaat maken. Deze vorm van televisiejournalistiek hoort bij het DNA van de KRO.”

Zeeman vertrok vorig jaar na dertig jaar dienst met onenigheid bij de NCRV. Ook hij is blij met de nieuwe uitdaging. “Ik heb jarenlang geroepen dat er bij de publieke omroep meer ruimte moet komen voor diepgaande achtergrondverhalen. Dat journalisten de tijd moeten krijgen om zaken grondig uit te zoeken. Dat niet de waan van de dag en de kijkcijfers de dienst uitmaken. Dat er reportages gemaakt worden waarover je als kijker even mag nadenken. Ik ben blij dat dat bij het nieuwe Brandpunt weer kan. Ik ga doen wat ik het allerliefst doe: met m’n poten in de modder de mensen thuis vertellen wat er in de wereld gebeurt.”

De overstap van Wouter Kurpershoek van TROS EénVandaag naar KRO Brandpunt werd al eerder bekendgemaakt. “Na drie jaar te hebben gewerkt vanuit de studio, ben ik blij de kans te krijgen om terug te gaan naar de verslaggeving waar een groot deel van mijn hart ligt“, zei hij eerder deze maand.

Brandpunt was van 1959 tot 1996 een begrip in tv-land. Het journalistieke programma keert vanaf september terug op tv, op zondagavond rond 22.00 uur op Nederland 2.

Meer in KRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen