Hans Wiegel: ‘Peter R. de Vries uit op sensatie’

Voormalig VVD-politicus Hans Wiegel vindt dat Peter R. de Vries geen maat- schappelijk belang heeft gediend door zondag de door de rechter verboden beelden van seriemoordenaar Koos H. uit te zenden op SBS 6. Wiegel vindt het ‘walgelijk’. “Ik vind het op geen enkele wijze te rechtvaardigen dat hij dit gedaan heeft. Het is goedkope, sensatielust over de ruggen van de mensen die al die el- lende hebben meegemaakt. Ik vind het werkelijk walgelijk“, zei hij maandag in De Wereld Draait Door.

De Vries stelt dat de nabestaanden van de meisjes die door Koos H. vermoord zijn wel degelijk blij waren met de uitzending. Wiegel: “Het verhaal van de heer De Vries dat de nabestaanden, de vriendinnetjes en de vriendjes van die meisjes er recht op hebben om dit te zien, is een schandelijke opmerking. Het is alleen maar sensatielust. Dat probeert hij te creëeren via het uitzenden van deze vreselijke beelden. Daarbij heeft de rechter een uitspraak gedaan.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Groeit Jan Versteegh ooit uit tot een A-ster?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen