Hans Kraay Jr. wil bij Voetbal International blijven

SBS-presentator Hans Kraay Jr. hoopt ook volgend seizoen op te kunnen treden als vaste gast in Voetbal International op RTL 7. Kraay Jr. is maandag voorlopig voor het laatst te zien bij RTL en moet daarna met SBS overleggen over het nieuwe seizoen. “Ik zit nu voor het vierde jaar bij Voetbal International en vier jaar lang heb ik in de zomer een bak koffie gedronken bij SBS of ik weer heel frequent bij RTL mag gaan zitten. Het is toch RTL. SBS en RTL kun je vergelijken met Ajax – Feyenoord.

Kraay Jr. is SBS dankbaar dat hij al jaren mag aanschuiven in de voetbaltalkshow van RTL 7. “Er is toch wel een sportieve strijd tussen RTL en SBS. Maar elk jaar zeggen ze: ‘Oké, je mag weer naar Voetbal International’“, zegt hij op 3FM. “Ik hoop dat mijn bazen, Eric van Stade en Tina Nijkamp, weer met hun hand over het hart strijken. Als mijn bazen geen problemen zien, zie ik ook geen problemen.

Volgens Kraay Jr. is hij een graag geziene gast bij Voetbal International. “Johan Derksen is samen met RTL eindverantwoordelijk voor het programma. Johan is een echte kerel. Hij deelt uit en incasseert. Dus hij vindt het erg leuk dat ik ook incasseer en uitdeel. René van der Gijp vindt het prettig als ik er ben, want we zitten elkaar niet in de weg. En Wilfred Genee als presentator vindt het ook heel prettig als ik volgend jaar op maandag kan blijven aanschuiven.

De komende tijd is Kraay Jr. druk bij SBS. “SBS heeft nu gezegd: ‘Aanstaande maandag is het voorlopig even de laatste keer, want dan kan Hans zich voorbereiden op drie oefeninterlands van Nederland’. En ik ga me voorbereiden op het programma dat we gaan doen tijdens het WK op SBS. SBS zegt: ‘Wij betalen jou vorstelijk, dus je gaat je vanaf maandag volledig op ons concentreren’. Wat er volgend seizoen gebeurt, moeten ze op hogerhand uitdokteren bij RTL en SBS.”

Een woordvoerder van SBS bevestigt dat zij gaat overleggen met Kraay Jr. over Voetbal International. “Nu kunnen we daar verder nog niets over kwijt“, laat hij weten.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen