Endemol-directeur Römer: ‘Verliefd op Timeline’

Paul Römer, Chief Commercial Officer bij Endemol Group, heeft zeer hoge verwachtingen van het nieuwe tv-format Timeline. Enige tijd geleden nam hij in Nederland een pilot van de quizshow op met Robert ten Brink als presentator. “Dat is het format waar ik verliefd op ben. Dat vind ik zo’n mooi format. We hebben er twee weken geleden een pilot van gemaakt“, vertelde Römer donderdag in De Wereld Draait Door. “Timeline is een kruising tussen een gameshow en een realityshow.

Timeline is een quizshow met vragen over het leven van de kandidaat. “De vragen gaan over gebeurtenissen uit je eigen leven en de vraag is of je nog de antwoorden weet wat er in je eigen leven gebeurd is. We hebben een kandidaat, die wordt helemaal onderzocht, we weten alles van die persoon. Die komt in de studio en die speelt twee ronden. In de eerste ronde krijgt ze tien vragen die komen uit de tijd dat ze geboren was tot nu toe. Bij elke vraag onthullen we iets uit haar eigen leven, dus aan het eind weet je ongeveer hoe die kandidaten in elkaar steken.

Dan gaan we naar de finale met vragen die zijn gebouwd rond een dramatische moment uit je eigen leven. Bijvoorbeeld een ernstig verkeersongeluk. Je hebt vijf maanden in het ziekenhuis gelegen en had een goede band met de zuster. Dan gaan de deuren in de studio open en dan komt de zuster binnen die je dertig jaar niet gezien hebt. Je hebt een emotionele reünie, je geeft een antwoord en je wint of niet.

Het Endemol-format is bedacht in het buitenland. “Dit is voor de helft bedacht in Argentinië en de andere helft hebben wij in Hilversum erbij bedacht. We hebben er een format van gemaakt.

Het is nog niet bekend of Timeline in Nederland op de buis komt.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen