De Vries: ‘Grootste verborgen camera-actie ooit’

Foto: SBSPeter R. de Vries is ruim acht maanden lang bezig geweest met een verborgen camera-actie over moordenaar Koos H. en wil daar zondag het nieuwe seizoen van zijn tv-programma op SBS 6 mee aftrappen. De Vries heeft de eerste drie uitzendingen gereserveerd voor Koos H., maar er is een kans dat de uitzendingen niet doorgaan. De advocaten van de 60- jarige Koos H. proberen de uitzendingen namelijk te verbieden. Het kort geding dat zij aanspannen dient vrijdag om 14.00 uur in Amsterdam.

De Vries spreekt van de grootste verborgen camera-actie ooit. Koos H. zit levenslang vast op de longstay-afdeling van de TBS-kliniek in Vught, omdat hij in de jaren 80 in ieder geval drie meisjes heeft vermoord. Koos heeft de kindermoorden altijd ontkend, terwijl in zijn huis een martelkamer werd gevonden. De Vries is met een verborgen camera geïnfiltreerd in de TBS-kliniek en heeft daar ‘schokkende’ feiten ontdekt over de moorden en andere onopgeloste misdrijven.

Het is de bedoeling dat de drieluik over Koos H. zal worden uitgezonden op 4, 11 en 18 april. De netto-zendtijd zal meer dan drieënhalf uur bedragen. “Deze actie moest met de grootste omzichtigheid en met inzet van veel speciale middelen worden uitgevoerd, omdat Koos H. op dit moment op de longstay-afdeling van de best bewaakte TBS-inrichting van ons land zit. Om die reden heeft de actie ook zo lang in beslag genomen“, zegt De Vries.

Volgens De Vries zullen de uitzendingen opschudding veroorzaken. “Veel mensen zullen zich bij het zien van onze reportage afvragen hoe het kan, maar we hebben het gedaan. En deze maandenlange undercover-actie heeft geleid tot een serie zeer schokkende onthullingen over het verleden van Koos H., over de moorden op de drie meisjes, over andere onopgeloste misdrijven, misstanden in de kliniek waar H. thans verblijft en de zeer, zeer dubieuze rol van andere hoofdrolspelers in het leven van de seriemoordenaar.”

Peter R. de Vries, misdaadverslagger is zondag om 21.30 uur te zien op SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen