Van der Veer: ‘Meer dan vijf unieke talenten bij NPO’

Foto: Bob BronshoffTelevisiedeskundige Bert van der Veer denkt dat er de komende jaren meer dan vijf presentatoren buiten de beloningscode van de Publieke Omroep (NPO) zullen vallen. Dat vertelde Van der Veer dinsdag in RTL Boulevard. Matthijs van Nieuwkerk was maandag het eerste boegbeeld van de NPO die een nieuw contract tekende na de invoering van de beloningscode, die stelt dat slechts vijf ‘unieke talenten’ meer dan 181.000 euro mogen verdienen. “Dat worden er meer dan vijf, denk ik.

Matthijs van Nieuwkerk is nu de eerste van de vijf presentatoren die meer dan de Balkenende-norm mogen verdienen. “We zullen kijken in de komende jaren wie de andere vier zullen zijn. Het zou me niet verbazen als we over een aantal jaar tot de conclusie komen dat het er meer dan vijf zijn geworden“, aldus Van der Veer.

De grootste boegbeelden van de NPO komen bij de VARA vandaan. “Het probleem is dat de VARA al vier grootverdieners heeft: Pauw en Witteman, Matthijs van Nieuwkerk en Paul de Leeuw. Je kunt je vragen stellen bij Yvon Jaspers en Anita Witzier. Ik kan me zelfs voorstellen dat er mensen zijn die vragen stellen bij Frits Sissing. Ik niet, maar anderen misschien wel.”

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Wendy van Dijk in het echt een sympathieke vrouw is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen