RTL 4: ‘Concurrentie blijft ver achter op zaterdagavond’

Foto: Roy BeuskerRTL 4 is erg blij met de kijkcijfers die zij zaterdagavond behaald heeft. De start van een nieuw seizoen Ik Hou Van Holland scoorde bijna 2 miljoen kijkers, terwijl Wat Vindt Nederland door bijna 1,4 miljoen mensen bekeken werd. “Familiezender RTL 4 laat daarmee op de voor het gezin belangrijke zaterdag- avond de concurrentie flink achter zich, hoewel de andere grote tv-zenders met nieuwe programma’s de strijd aangingen“, laat een zegsman van het tv-station zondag weten.

Ik Hou Van Holland was zaterdag op het Acht Uur Journaal na het best bekeken programma van de avond. “In de doelgroep van RTL 4, Boodschappers 20 – 49 jaar, haalde de door ‘Omroepvrouw van het Jaar’ Linda de Mol gepresenteerde show een zenderaandeel van maar liefst 27,5 procent. Wat Vindt Nederland?, de succesvolle comeback van Jack Spijkerman bij RTL 4, had gisteravond met bijna 1,4 miljoen kijkers een van de best bekeken afleveringen van de eerste twee seizoenen en ook het RTL Nieuws stond met 1,2 miljoen kijkers in de kijkcijfer top-10.”

RTL 4 was zaterdag de best bekeken televisiezender van Nederland. “In de voor adverteerders belangrijke doelgroep Boodschappers 20 – 49 jaar kwam RTL 4 gisteravond uit op een zenderaandeel van 20,3 procent terwijl de grootste commerciële concurrent SBS6 op 13,3 procent bleef steken. Eerder dit weekend was RTL 4 al de grote winnaar van de vrijdagavond.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen