NRC-recensent: ‘Pauw & Witteman niet verslechterd’

Foto: VARANRC-recensent Hans Beerekamp vindt de VARA-talkshow Pauw & Witteman niet minder goed nu Jeroen Pauw alleen presenteert. Zijn collega Paul Witteman is vanwege een operatie twee weken uit de roulatie. “Hoe onelegant dat ook klinkt, wanneer een van de meest gewaardeerde tv-interviewers om een vervelende reden gedwongen afwezig is, na twee soloafleveringen moet gecon- stateerd worden dat het geen verslech- tering van het programma betekent“, zo schrijft Beerekamp.

Volgens Beerkamp is de dynamiek van de talkshow drastisch veranderd nu er nog maar één presentator zit. “In zijn eentje moet Jeroen Pauw hard werken: niet alleen moet hij alle onderwerpen inhoudelijk overzien, maar ook bruggetjes en grapjes maken. Bijna noodgedwongen liet hij de teugels allengs vieren en zag er vanaf om sprekers af te kappen of met een nieuwe vraag in de rede te vallen. En als je dan intelligente en geestige mensen hun gang laat gaan, komt het vanzelf goed.”

Het duo Pauw en Witteman, ieder afzonderlijk uitstekend, pleegt elkaar nogal eens op te zwepen in een competitie om de meest gevatte tussenwerpsels.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen