PVV wantrouwt programmamakers van de NPS

Foto: Fred RotgansPVV-Kamerlid Raymond de Roon, die in Almere optreedt als lijsttrekker voor zijn partij, is een van de politici die in de NPS-serie Almere Kiest wordt gevolgd in opmaat naar de gemeenteraadsverkie- zingen op 3 maart. Het was echter niet makkelijk om De Roon te strikken, vertelt maker Jacco Groen. “We zijn wel van de NPS, hè, de grote rode gloed. Ze denken bij voorbaat dat alles wat ze zeggen tegen ze wordt gebruikt. We mogen wel met hem mee, maar moeten hem elke keer opnieuw overhalen.

De driedelige documentaire Almere Kiest ging zaterdagmiddag met 122.000 kijkers van start op Nederland 2. De overige twee delen zijn te zien op 27 februari en 6 maart. Almere is een van de twee steden waar Geert Wilders‘ PVV meedoet, en omdat de partij zo groot is in de stad, staat Almere in het middelpunt van de belangstelling.

Naast PVV-lijsttrekker Raymond de Roon, wordt in Almere Kiest ook Leefbaar Almere gevolgd. “Frits Huis, voorman van Leefbaar Almere, is een zeer kleurrijke figuur die geen blad voor de mond neemt. Hij vergelijkt de opkomst van de PVV in Almere met de DSB Bank. Ze beloven veel maar uiteindelijk kom je erachter dat ze het niet waar kunnen maken“, vertelt maker Jacco Groen in Mikro Gids.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen