Nederlandse versie Popstar to Operastar bij de TROS

De TROS en Eyeworks zijn bezig een Nederlandse versie van het Britse format Popstar To Operastar te ontwikkelen. Dat heeft Eyeworks woensdag laten weten. In de tv-show, die vier miljoen kijkers trekt op de Engelse zender ITV1, worden acht bekende zangers en zangeressen gecoacht om aria’s te zingen. De Wereld Draait Door besteedde dinsdag uitgebreid aandacht aan de show. “We hebben al erg leuke reacties gehad op de aandacht in de DWDD“, zegt Sander Emmering van Eyeworks.

De zesdelige serie Popstars To Operastar is sinds 15 januari elke vrijdag om 21.00 uur live te zien op de Engelse zender ITV1. Elke aflevering stuurt de jury, waaronder de tenor Rolando Villazon en de zanger Meatloaf, een van de acht bekende kandidaten weg. Uiteindelijk zal slechts een van hen de titel Operastar waardig blijken. Onlangs werd aangekondigd dat Andrea Bocelli en Susan Boyle voor het eerst samen zullen optreden in het programma.

Directeur Sander Emmering van Eyeworks International is trots op het format. “We zijn sinds de tv-beurs MIP in oktober met ITV in gesprek en vertegenwoordigen sinds januari de rechten voor Nederland. Op basis van de eerste uitzending op 15 januari zijn we samen met de TROS gaan kijken hoe we dit format in Nederland kunnen realiseren.  Opera wordt in dit programma op een zeer toegankelijke manier gebracht en er komen klassiekers aan bod die we allemaal kennen, maar nog nooit op deze wijze vertolkt hebben gezien. Het brengt twee werelden, die van de popmuziek en de operamuziek, op een unieke manier bij elkaar.”

In De Wereld Draait Door werd het programma dinsdag nagebootst met Ernst Daniël Smid als zangcoach, Martin Buitenhuis als tenor en Sanne Hans als opraan. “Normaal gesproken communiceren wij in dit stadium niet over de formats die we vertegenwoordigen, maar gezien het feit dat ‘De Wereld Draait Door’ gisteravond zoveel aandacht heeft besteed aan het programma achten we het nu wel relevant. We hebben al erg leuke reacties gehad op de aandacht in de DWDD.  Ik verheug me er dan ook zeer op om over een paar weken weken de live finale in Engeland te gaan bekijken“, zegt Emmering.

Meer in TROS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen