Eyeworks maakt documentaire over Jasper Schuringa

Eyeworks gaat een documentaire maken over Jasper Schuringa, bekend als ‘de held van vlucht 253’. De 32-jarige filmmaker uit Amsterdam overmeesterde op eerste kerstdag tijdens een vlucht van Amsterdam naar Detroit een Nigeriaanse terrorist en voorkwam daarmee dat het vliegtuig werd opgeblazen. “We weten nu al dat er wereldwijd veel vraag is naar deze documentaire, met name ook van- uit Engelse en Amerikaanse zenders“, zegt producent Reinout Oerlemans van Eyeworks in een reactie.

Jasper Schuringa werd met zijn heldendaad op slag wereldnieuws. Schuringa trad op in Amerikaanse tv-programma’s als Larry King Live en Good Morning America maar dook al snel onder, eerst in Amerika en later in Nederland, omdat de aandacht en hectiek onbeheersbaar werd. “Elke dag stromen er verzoeken uit de hele wereld binnen. Hoewel het allemaal nog nauwelijks te bevatten is, besef ik me dat wat ik heb meegemaakt heel bijzonder is“, zegt Schuringa.

Daarom wil ik graag voor iedereen, inclusief mezelf, de gebeurtenis zo gedetailleerd mogelijk reconstrueren zodat iedereen zelf kan zien wat er gebeurde. Dat ga ik nu doen in nauwe samenwerking met Eyeworks, een internationale producent waar ik mij meteen na het eerste gesprek met Reinout Oerlemans prettig bij voelde.

Reinout Oerlemans is blij met de documentaire. “Zijn verhaal kende ik natuurlijk al uit de pers maar het maakte nog meer indruk op mij toen Jasper het mij zelf vertelde. We zijn vereerd dat Jasper juist met ons deze gebeurtenis wil gaan vastleggen. We zullen dat zeer zorgvuldig gaan doen waarbij Jasper, die zelf ook professioneel filmmaker is, nauw betrokken zal zijn bij de totstandkoming van de documentaire.”

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen