Ewout Genemans nieuwe presentator Junior Songfestival

Ewout Genemans wordt de nieuwe pre- sentator van AVRO’s Junior Songfestival. Hij volgt Sipke Jan Bousema op, die zich meer gaat bezighouden met program- ma’s op Nederland 1 en Nederland 2. “Het Junior Songfestival is voor mij een droomprogramma om te mogen presenteren. Een mooi programma waarin jong talent een kans krijgt. Ik ben heel blij dat de AVRO mij deze kans geeft en vind het een eer om het stokje van Sipke Jan Bousema over te nemen“, aldus Ewout Genemans.

Na het succes van afgelopen jaar gaat de AVRO ook dit jaar weer op zoek naar jong talent. De uitzendingen van het AVRO Junior Songfestival starten dit najaar. Vanaf maandag kunnen kinderen tussen de tien en vijftien jaar zich inschrijven met hun zelfgeschreven liedje. De winnaar van het AVRO Junior Songfestival gaat Nederland vertegenwoordigen tijdens het Junior Eurovisie Songfestival in Wit Rusland.

Alle liedjes moeten uiterlijk 16 april bij de AVRO binnen zijn. Dat mag op cd of dvd. Ook kunnen de kinderen zich via de website inschrijven. Voor het Junior Songfestival is het van belang dat zowel de tekst als de melodie door de kinderen zelf is geschreven. Bovendien moeten de liedjes in het Nederlands gezongen worden en mag een liedje niet langer dan 2 minuten en 45 seconden duren. De inschrijving is open voor solozangers en -zangeressen, groepen en bandjes tot een maximum van acht personen.

Inschrijven voor het Junior Songfestival kan online via juniorsongfestival.avro.nl.

Meer in AVRO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen