Erland Galjaard teleurgesteld in De Slimste

Foto: Nick van OrmondtErland Galjaard, de programmadirecteur van RTL 4, is teleurgesteld in zijn late night-quiz De Slimste met presentator Martijn Krabbé. Hoewel de quizshow in België torenhoge kijkcijfers scoort, vallen de resultaten in Nederland tegen. “Als je ziet wat dat in België doet, dan denk ik: wat hebben wij verkeerd gedaan? Het lijkt wel een heel ander programma. Ik had er meer van verwacht“, zegt Galjaard in het weekblad Weekend. “Misschien moeten we er nog meer ingroeien, moet het net iets anders.”

Volgens Galjaard ligt het mislukken van De Slimste niet aan Martijn Krabbé. “Martijn heeft het wel goed gedaan vind ik, hij heeft de humor om zo’n programma te leiden. Meestal ligt het ook niet aan de presentator als een programma niet naar verwachting scoort, dat is zelden zo, maar de buitenwacht koppelt dat altijd een elkaar.”

Als voorbeeld noemt hij Jack Spijkerman, die weinig succes had bij tv-zender Talpa. “Ik vind het fijn dat hij inmiddels weer een hit op zijn naam heeft staan met Wat Vindt Nederland. Jack is ongenadig hard aangepakt en ik vind dat op het belachelijke af. Natuurlijk waren er vraagtekens te zetten bij de overstap naar Talpa, maar die man had drie miljoen kijkers op zaterdag bij de VARA. Wij wisten niet hoe we het hadden als hij tegenover ons geprogrammeerd stond! En dan gaat Peter R. de Vries roepen: ‘Ja maar contract was contract’. Nu heeft Jack weer succes, maar dát wordt niet zo breed uitgemeten“, vertelt Galjaard, die deze week weer vader is geworden.

De Slimste, een kennisquiz met bekende Nederlanders, was in 2006 voor het eerst te zien bij Talpa met Linda de Mol als presentatrice. In het najaar van 2009 ging een nieuwe serie van De Slimste van start op RTL 4 met Martijn Krabbé als presentator. “Ik had andere prioriteiten, zoals mijn gezin“, zei De Mol daarover.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen