Disney XD: ‘Marktleider in januari’

Disney XD, sinds dit jaar te zien als de opvolger van Jetix, was in januari marktleider onder de kinderstations. Dat heeft Disney XD dinsdag laten weten. Zowel in de doelgroep 6 tot 12 jaar (29,9 procent marktaandeel) als in 13 tot 19 jaar (17,2 procent) lukte het Disney XD naar eigen zeggen om de concurrentie ver voor te blijven. “De winst van Disney XD gaat met name ten koste van haar grootste concurrent die ten opzichte van januari 2009 ruim 5 procent inlevert in de doelgroep 6 tot 12 jaar.

De nieuwe Disney XD-serie Zeke and Luther scoort in de kerndoelgroep 6 tot 12 jaar erg goed met een gemiddelde kijkdichtheid van 5,6 procent (77.000 kijkers) en 30,1 procent marktaandeel. “Andere series die het goed doen op Disney XD zijn Zack & Cody (41,2 procent marktaandeel) en de animatieserie Phineas and Ferb. De twee stiefbroertjes behaalde in januari gemiddeld 33,1 procent marktaandeel.”

Naast Disney XD heeft Disney nog de tweede zender Disney Channel. Samen bereiken Disney XD en Disney Channel een marktaandeel van 33,6 procent in januari. “Op Disney Channel is de nieuwe serie Sonny with a Chance met goede resultaten gestart, met een gemiddeld marktaandeel van 5 procent. Ook de diverse films op beide Disney-zenders doen het goed. Uitschieters zijn High School Musical (35,1 procent), Toy Story (30,4 procent) en Peter Pan (32,9 procent).”

Genoemde cijfers zijn in de doelgroep 6 tot 12 jaar in het tijdvak 6.00 tot 18.00 uur.

Meer in Overige

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen