Charlotte Besijn is Endemol dankbaar

Geplaatst op Mon 22 Feb 2010 om 12:35

Charlotte Besijn is tv-producent Endemol dankbaar dat ze opnameleider mag worden bij Goede Tijden Slechte Tijden. Besijn, die al elf jaar Barbara speelt in de RTL 4-soap, stopt voor die baan met acteren. “Een jaar geleden heb ik een paar maanden meegelopen bij de regie van Goede Tijden. Ik vond het zo leuk, droomde op een gegeven moment zelfs in shots“, vertelt Besijn in Het Parool. “Dat ik nu overstap, komt door Endemol. Die geven mij de kans. In augustus begin bij GTST als opnameleider.

Bestijn kwam ooit terecht bij GTST via een castingbureau. “‘Ik weet niet of ik wel soap wil doen, hoor, ik vind het helemaal niks’, zei ik toen ik voor de auditie gevraagd werd. Best snobistisch. Maar ik kreeg de rol en merkte dat er precies zo gewerkt wordt als ik had geleerd. Het is helemaal niet anders. Ja, dat het genre het genre is, is een ander verhaal. Het is geen Shakespeare waarbij je eindeloos de diepte ingaat. Veel acteurs in mijn omgeving zeiden: ‘Leuk voor jou, Lot, maar ik zou het zelf echt nooit doen’. Daar voel je de kritiek in. Ik vind het daarom leuk dat steeds meer theateracteurs hun neus niet meer ophalen voor soap.

De actrice is blij met haar nieuwe functie. “Spelregie is mijn passie. Ik geef al lang les. Als je iemand enige veiligheid kunt bieden om beter te spelen, is dat net zo leuk als zelf spelen.
24 Reacties op “Charlotte Besijn is Endemol dankbaar”


 1. Marc

  Blijft jammer dat ze de soap verlaat. Was toch wel een van de bepalende gezichten…

 2. Koen

  Charlotte had inderdaad en leuke en goede rol in GTST. Volgens mij gaat het haar zeker niet tegenvallen als opnameleider. Ik weet ook zeker dat ze de vaardigheden in zich heeft!

 3. Joey

  Vind ht ni kunnen dat ze zomaar opnameleider mag worden.. Bedoel mensen leren ht vak. Dure opleidingen etc. En charlotte krijgt zomaar een baan.. Omdat ze het een leuke baan lijkt te vinden.. Nou srry hoor.. Vind dat echt ni kunnen.

 4. Mike

  Leuke actrice, maar volgens mij is ze in het echt wel een beetje kil. Ze zei in die krant ook dat ze nog nooit kinderen heeft gewild.

 5. Anonymous

  Reactie op Joey:
  Komop, niet zo zuur he… Ze heeft al maanden meegelopen en in die tijd zal ze echt wel veel geleerd hebben. Daarnaast heeft ze 11 jaar lang gezien hoe het moet en zal ze hier en daar wel wat bijscholing hebben ontvangen..
  Waarom vinden mensen op deze website het altijd zo moeilijk om iets positief te zien!

 6. Chiel

  Reactie op Joey: Ze heeft daar gewoon bijscholing voor gedaan. Leuk toch voor haar!

  Reactie op Mike: Als je geen kinderen wil dan ben je kil? Hahaha.

 7. marije

  zinnige opmerking van lotte: volledig mee eens!! misschien een vrouwending: maar toch.. jouw kroost zien uitvliegen.. en dat ze het beter doen dan jijzelf?! daar mag je eigenlijk alleen maar op hopen.. welja ‘mike’ wat een kille vrouw inderdaad zeg.. anderen de kans gunnen die zijzelf ooit eens gekregen heeft: ik bedoel maar. ik vind het een leuke ontwikkeling.. maar!!

  ik houd me persoonlijk meer bezig met linda die drama onder de parasol van talpa wil gaan brengen. vanuit mijn achtergrond huiver ik voor het feit dat ‘talpa’ weer slechts een begrip gaat worden: en geen beleving. belevingen die je heel duidelijk moet kunnen onderscheiden.. diverse karakters: diverse behoeften..

  alles is er aanwezig: maar ik stel een kleine beraadstilte voor.. persoonlijk.

 8. Mischa

  Ook ik ben Endemol dankbaar dat ze achter de camera terecht komt.

 9. Peter

  Ik dacht dat ze regie ging doen bij GTST? Ik weet wel dat Job Joris eerst acteur bij ONM later opnameleider is geworden bij deze soap.

 10. GossipGirl

  Ik vind haar rol in Goede Tijden vrij saai, maar daar kan zij uiteraard niks aan doen. Lijkt me een leuke vrouw.

 11. Simone

  Jammer dat Charlotte de serie verlaat. Gelukkig blijft ze toch nog een beetje bij GTST.

 12. Anonymous

  Hetzelfde als bij Pim Vosmaer:

  – Speelde in seizoen 1 van GTST een gastrol als Bert Westmeer
  – Speelde vanaf 1994 vijf seizoenen de rol van Bob Simons in ONM
  – Daarna opnameleider van ONM / Goudkust geweest
  – Assistent Regie
  – Regie GTST
  – Hoofd regie GTST

  Ik denk dat Charlotte hetzelfde zal gaan doen. Eerst opnameleider, dat rustig aan doorgroeien naar regieassistent en daarna regisseur worden.

 13. BP

  Reactie op Joey:

  Joey, zo gaat dat nou eenmaal. Dat is het mooie van tv maken, met gedegen ervaring en de juiste motivatie kom je er ook wel. Het is geen chirurgie – waar je wèl een papiertje voor moet hebben..

 14. LA

  Reactie op Mike:
  Okeeeeee, dus als je geen kinderen wil als vrouw ben je kil? Het is misschien moeilijk om te begrijpen, maar vrouwen zijn gelijk aan mannen hoor. Die hebben ook een eigen mening en ambities.

 15. Anonymous

  Gaat Linda weer de Hoofdrol vertolken in de nieuwe dramaserie of zal ze achter de schermen haar expertise over nieuwe ‘talenten’ storten? We wachten het af.

 16. MicheldeB

  Reactie op Joey:

  Joey, denk je nou echt dat ze haar een baantje geven omdat ze in de serie speelt? Het gaat om veel geld en om het continueren van kwaliteit. Besijn zal heus wel de nodige papieren hebben behaald, plus de stage op haar eigen werk, plus de jarenlange ervaring met andere opnameleiders. Een betere introductie op het vak krijg je niet, lijkt mij.

 17. Michael

  Charlotte is een topwijf! Kan me heel goed voorstellen dat je na 11 jaar eens van baan switcht, dat doen de meeste van ons toch ook!?

  Veel succes gewenst!!

 18. Frank

  Reactie op LA: Ja, joh ga er maar vanuit dat hij het alleen maar zegt omdat ze een vrouw is. De boel uit zijn verband rukken is ook een vak!

 19. Luuck

  Reactie op Mike:

  Dat maakt iemand kil?

 20. Sven

  Reactie op GossipGirl:

  gedeeltelijk mee eens.. die saaie rol.

  Maar goed, een soap kan niet draaien op allemaal Ludo’s of Lorena’s…

  Je hebt, met alle respect ‘saaie’ karakters nodig om de sterke karakters vleugels te geven zodat de soap de kracht gaat uitstralen die het nodig heeft.

  Ik moet echt toegeven dat GTST laatste anderhalf jaar ontzettend goed is… het leek ernaar uit te zien dat de soap was afgeschreven, beroerde verhaallijnen, weinig pit, vooral weinig kijkers ook.

  Het is helemaal om, en ik denk dat GTST nog járen vooruit kan.

 21. Ant

  Dit zouden meer bedrijven moeten doen. De passie groot houden bij hun medewerkers door hun kansen te bieden. Soms is geld de drijfveer en niet passie, ze kiezen dan voor de goedkoopste oplossing.

 22. Anonymous

  Reactie op MicheldeB:
  Waar haal je papieren opnameleiding dan? Volgens mij bestaat dat niet hoor smurf… kwestie van ervaring.

 23. JaJa

  Charlotte is een vrouw met een bak aan ervaring waar je u tegen zegt. En ze is niet alleen actrice, maar geeft zelf ook les. Heb dat een keer mogen aanschouwen en ze haalt echt het beste in mensen naar boven. Wat mij betreft een vakvrouw die een mooie move maakt. Heel veel succes!

 24. sara

  Charlotte is een goede actrice, ze weet wat ze wilt en gaat er voor zelf ben ik ook zo, en verder wie zegt dat je kinderen MOET nemen, wie zegt dat je MOET trouwen als ze dat niet wilt is het haar eigen keuze.

  Charlotte is top!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.