Roek Lips: ‘Geen creatieve armoede bij tv-makers’

Foto: NPOHet feit dat Nederland 3 kijkers uitnodigt om programmavoorstellen in te sturen voor de themaweek TV Lab, betekent niet dat er creatieve armoede heerst bij tv- makers. Dat zei netmanager Roek Lips van Nederland 3 dinsdag op Radio 1. Tijdens de themaweek TV Lab kunnen omroepen nieuwe tv-shows uitproberen. Dit jaar zal ook een tv-idee van een kijker de beeldbuis halen. “Misschien dat het wel een beetje aansluit bij het gevoel dat mensen soms hebben dat er niets op tv is“, aldus Lips.

Dan is dit wel een kans om daar wat aan te doen. Het is vooral voortbordurend op wat we met het TV Lab vorig jaar in gang hebben gezet, namelijk dat het publiek steeds meer bij de zender Nederland 3 betrokken wordt. Dan gaan we nu een stapje verder.”

Toch zullen ook de professionele programmamakers weer tv-ideeën insturen. “Deze maand hebben de makers ook de tijd om met allerlei voorstellen te komen. De eerste ideeën liggen hier zeker op het bureau. Ik ga nu nog geen mededeling doen over ideeën. Het kan een spelprogramma zijn, een idee voor een drama, een idee voor een documentaire of talkshow. Het kan echt alles zijn.”

Kijkers die een tv-idee insturen hoeven zich volgens Lips niet rijk te rekenen. “Natuurlijk maken we aan de voorkant afspraken over rechten, maar mensen moeten zich niet rijk gaan rekenen. Het is natuurlijk wel eens zo geweest dat bepaalde producenten met een bepaald idee heel veel geld hebben verdiend, zoals Big Brother. Maar meestal is het zo dat het vooral erg leuk is dat je idee wordt uitgezonden op televisie. De winnaar krijgt sowieso 2.500 euro, puur voor het idee. Als het straks gaat om verdere realisatie van het programma, moet men daar afspraken over maken met de desbetreffende omroep.”

TV Lab werd in 2009 voor het eerst georganiseerd. Een van de programma’s die tijdens de themaweek te zien was is Ik Weet Wat Jij Deed met presentator Jan Smit.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen