Linda de Mol is Omroepvouw van het Jaar 2009

Foto: Roy BeuskerLinda de Mol is door vakblad Broadcast Magazine uitgeroepen tot Omroepvrouw van het Jaar 2009. Dat bleek woensdag tijdens de uitreiking van deze prijs in Grand Café Gooiland in Hilversum. “Het is de oogst van 25 jaar heel hard werken, je altijd omringen met de juiste mensen, ervaring opdoen, een paar keer flink op je bek gaan, daarvan leren en dan weer opkrabbelen“, reageerde De Mol op de uitverkiezing. “Omroepvrouw van het Jaar, daar had ik echt geen moment re- kening mee gehouden.

De Mol is erg blij met de onderscheiding. “Leuk is het wel! Ik was even bang dat 2010 professioneel dan wel een rampjaar zou worden, want de ene prijs was nog niet binnen of het volgende succes diende zich alweer aan. Op dat soort momenten bekruipt me de angst dat het alleen nog maar minder kan gaan… Maar 2009 was een jaar met een gouden randje, zowel privé als professioneel. De puzzel viel in elkaar. Deze verkiezing is een fantastische manier om 2010 in te gaan.”

Voor de redactie van Broadcast Magazine was er geen twijfel dat 2009 het jaar was van Linda de Mol. “Met Postcode Loterij Miljoenenjacht, Gooische Vrouwen, het filmuitstapje Terug naar de kust en Ik Hou Van Holland bewees Linda de Mol in 2009 eens te meer hoe veelzijdig ze is“, aldus de motivatie in Broadcast Magazine. “Ze rust niet op haar lauweren; Linda toont lef, durft te vernieuwen en op haar gezicht te gaan. Juist omdat ze risico neemt en steeds beter weet wat ze wil, komt haar natuurtalent tot volle wasdom. Omdat ze zich op de werkvloer laat omringen door vakmensen die ze volledig vertrouwt, excelleert ze in een zorgvuldig zelf gekozen (hoofd)rol.

Het is de derde keer dat de vakonderscheiding werd toebedeeld aan een vrouw. Tina Nijkamp (in 2008) en Cathy Spierenburg (2002) gingen Linda de Mol voor als Omroepvrouw van het Jaar. Nijkamp, programmaleider van SBS 6, overhandigde de bijbehorende prijs – de Mediascope, een holografisch kunstwerk – woensdag aan haar opvolgster.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen