Jeroen Pauw met debat over multicultureel Nederland

Foto: Leendert JansenIn de thema-avond Bimbo’s en Boerka’s bespreken Jeroen Pauw en Esmaa en Jihad Alariachi, beter bekend als de Meiden van Halal, woensdagavond om 20.25 uur op Nederland 3 een aantal heikele kwesties, die symptomatisch zijn voor het veranderde klimaat in multicultu- reel Nederland. “Bimbo’s en Boerka’s 2010 is een vervolg op de gelijknamige thema-avond die de NPS in augustus 2007 uitzond en die werd bekroond met ‘het TV-moment’ van 2007“, legt een woordvoerder uit.

De NPS belooft woensdag in Bimbo’s en Boerka’s ‘heftige discussies’. “Over trambestuurders die niet zichtbaar een kruis om hun nek mogen dragen, over ambtenaren die een beroep doen op hun geloofsovertuiging bij hun weigering homo’s te trouwen en over overheidssubsidie aan islamitische en christelijke scholen die de integratie van kinderen zouden belemmeren. Moeten we niet toe naar het veel duidelijkere Franse model met zijn strikte scheiding tussen kerk en staat?

De confrontatie tussen Hans Teeuwen en de Meiden van Halal in de eerste thema-avond Bimbo’s en Boerka’s werd in 2007 verkozen tot TV Moment van het Jaar.

Bimbo’s en Boerka’s 2010 is woensdag om 20.25 uur te zien op Nederland 3.

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen