Dramaserie Annie M.G. van start op Nederland 2

Foto: Victor ArnoldsOp Nederland 2 gaat zondagavond het liefdesepos over het leven van Annie M.G. Schmidt van start. De serie Annie M.G. vertelt het verhaal van de schuchte- re domineesdochter uit Zeeland die uitgroeit tot één van de meest geliefde schrijfsters van de twintigste eeuw. De drie actrices Annemarie Prins, Malou Gorter en Sanne Vogel spelen Annie M.G. Schmidt op verschillende leeftijden. “De serie wordt verteld vanuit de ogen van ‘de oude’ Annie, het personage dat ik vertolk“, zegt Prins.

In de serie kijkt Annie M.G. Schmidt terug op haar leven dat bestond uit hoogte- en dieptepunten. “Het is geen makkelijke rol, maar ik vind het heerlijk om deze vrouw, die voor veel generaties toch een soort koningin was, neer te zetten“, zegt Prins in TROS Kompas. “Annie kon behoorlijk lastig zijn, maar ze had ook iets ondeugends en ze was een echte workaholic. Die laatste twee eigenschappen herken ik in mezelf.

De serie Annie M.G. was een bijzonder project voor Annemarie Prins. “Het grappige is dat ik voor het eerst in mijn leven een rol speel waarin ik ook moet zingen! Ik heb alle liedjes die Annie heeft geschreven, ingezongen. Toen de makers van de serie dat idee opperden, dacht ik: jullie zijn gek! Want ik ben wel muzikaal, maar zingen had ik nog nooit gedaan. Toch heb ik, op mijn 75ste, zangles genomen en die liedjes ingezongen. En wat denk je? Het klinkt nog heel aardig ook!

Meer in NPO

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen