Wesley Sneijder boos over tv-optreden Johan Derksen

Voetballer Wesley Sneijder is er niet blij mee hoe voetbalanalist Johan Derksen zich heeft uitgelaten over zijn vriendin Yolanthe Cabau van Kasbergen in de talkshow Voetbal International op RTL 7. Sneijder heeft zelfs telefonisch contact opgenomen met Derksen, schrijft hij in zijn column in Voetbal International. Het RTL-gezicht snapt er weinig van. “Als ik in het verleden zijn prestaties ter discus- sie stelde, reageerde hij nooit, maar toen de naam van zijn vriendin viel, greep hij meteen de telefoon.”

Volgens Derksen is Cabau van Kasbergen hinderlijk aanwezig in de voetbalwereld. “Vanaf het moment dat Yolanthe Cabau van Kasbergen hopte van zanger Jan Smit naar de international, was ze zó nadrukkelijk aanwezig rond het Nederlands elftal, dat de bondscoach en de andere internationals niet wisten wat ze meemaakten.”

Als voorbeeld noemt haalt hij het duel tegen Japan aan. “Tijdens de interland tegen Japan raakte Sneijder geblesseerd en was Yolanthe eerder in de kleedkamer dan haar vriend. Het ontbrak er nog maar aan dat ze naast Bert van Marwijk plaatsnam in de dug-out, maar haar ongebruikelijke en vrijpostige gedrag irriteerde het Oranje-gezelschap mateloos. Nadat ik daarover op de televisie een opmerking had gemaakt, werd ik privé gebeld door Sneijder; ik wist niet eens dat hij mijn nummer had.”

Sneijder hoopte toekomstige uitspraken te voorkomen. “Uitermate beleefd vroeg hij om wat begrip, omdat zijn vriendin nog zo groen als gras zou zijn. Volgens Sneijder was ze een jong meisje, met weinig levenservaring, die nog moest leren hoe de voetbalwereld functioneerde. Zo zie je maar weer dat je als buitenstaander een volkomen verkeerd beeld van iemand kunt hebben. Ik was namelijk bang dat de topvoetballer in handen was gevallen van een geraffineerde starfucker.”

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen