Theo Maassen onbeschoft tegen Patricia Paay in DWDD

Cabaretier Theo Maassen gedroeg zich woensdag in De Wereld Draait Door erg onbeschoft tegen SBS 6-gezicht Patricia Paay. Tafelheer Maassen noemde Paay een ‘zielige aandachtsjunk’ en zei dat alleen een necrofiel haar Playboy-foto’s mooi zou vinden. Pas na deze laatste opmerking greep presentator Matthijs van Nieuwkerk in. “Dit is beledigend. Je biedt nu je excuses aan. Ik vind het een grove opmerking“, zei hij. Dat was Maassen niet van plan. “Absoluut niet. Mijn excuses? Kom nou.”

Maassen stelde zich al aan het begin van het interview zeer onvriendelijk op tegen Paay. “Wat jij bij Robert Jensen had gezegd over wat voor porno jouw ex keek… ‘Chicks with dicks’. Dat je dat soort dingen vertelt, dan ben je toch een zielige aandachtsjunk. Als je dat soort middelen inzet om een Playboy te verkopen of dat mensen dan over je praten. Je hebt een dochter van 19 en je gaat dat soort dingen zeggen over haar vader ook. Dat doe je toch niet. Dan ben je toch niet wijs geworden op je zestigste. Ik mag toch zeggen dat ik je een zielige aandachtsjunk vindt die niet wijs is geworden terwijl je zestig jaar rondloopt op deze planeet.”

Playboy-hoofdredacteur Jan Heemskerk was ook te gast. “Wilde je Patricia hebben omdat je geen lekkere wijven kon krijgen? Ik vind dit een beetje jammer als ik weet dat er ook een leuk meisje van 25 in had kunnen staan“, zei Maassen. Heemskerk: “Je hebt je halve uitzending je mond gehouden en gaat nu praten. Jammer.”

Van Nieuwkerk nam het op voor Maassen. “De tafelheer mag doen en laten wat hij wil. Dat is het idee van ons programma.”

Als Van Nieuwkerk aan Maassen vraagt wat hij nou eigenlijk van Paay’s Playboy-foto’s vindt, overschrijdt de cabaretier alle fatsoensgrenzen. “Een vriend van mij is necrofiel en ik denk dat hij het wel zou kunnen waarderen“, zei hij.

Patricia Paay hield zich goed staande tegenover Maassen. “Dit is gewoon aandacht vragen wat je nu doet. Dit is dwars willen zijn en laten zien wat je allemaal durft te zeggen. Je bent vervelend. Ik kende je niet, maar nu vind ik je vervelend. We inte- resseren ons niet wat jij leuk vindt. Het gaat niet om hem, het gaat om mij. Kom op!

Van Nieuwkerk: “We interesseren ons wel in wat Theo leuk vindt. Het is een raar gesprek geworden. Dat kan. Het is live-televisie.

Aan het eind van het gesprek bleek het Maassen erg dwars te zitten dat hij voor de uitzending geen hand van Paay kreeg, omdat Paay niet wist wie Maassen was en ook niet wist dat hij bij het programma hoorde. “Je komt met een delegatie van twaalf mensen binnen en je zegt tegen niemand wat. Als je niet weet wie iemand is, is het een goede reden om iemand een hand te geven.”

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen