The Vampire Diaries nieuw op NET 5

Geplaatst op Thu 17 Dec 2009 om 12:38

NET 5 gaat de Amerikaanse serie ‘The Vampire Diaries’ uitzenden. De vampier- serie zal vanaf 31 januari 2010 te zien zijn op de ‘bovennatuurlijke zondag’ van NET 5. Dat heeft het tv-station donderdag laten weten. The Vampire Diaries is gebaseerd op de gelijknamige bestsellers van L.J. Smith. “The Vampire Diaries is de best bekeken show van het Amerikaanse televisienetwerk The CW, de zender die ook Gossip Girl en America’s Next Topmodel uitzendt“, vertelt een zegsvrouw.

The Vampire Diaries ging op 10 september 2009 in première op het Amerikaanse The CW. In oktober gaf The CW groen licht voor een volledig seizoen van 22 afleveringen. “De eerste aflevering van de serie zorgde voor de beste première op The CW ooit“, vertelt de woordvoerster. “The Vampire Diaries is gebaseerd op de boeken van L.J. Smith, die bestsellers zijn geworden, en past in de huidige vampierentrend waar ook de succesvolle Twilight-films en True Blood onder vallen. De serie is gecreëerd door Kevin Williamson, de man achter de Scream-trilogie en Dawson’s Creek, en is genomineerd voor een aantal People’s Choice Awards.”

De nieuwe tv-serie gaat van start met een nieuw schooljaar in het plaatsje Mystic Falls. De 17-jarige Elena (Nina Dobrev) en haar 15-jarige broertje Jeremy (Steven R. McQueen) proberen als normale tieners door het leven te gaan na de plotselinge dood van hun ouders, vier maanden eerder. Elena en haar vriendinnen zijn onder indruk van een knappe nieuwe scholier, Stefan (Paul Wesley). Elena voelt zich erg tot Stefan aangetrokken, maar hij gedraagt zich nogal vreemd. Dan duikt opeens Stefans broer Damon (Ian Somerhalder) op, die ook interesse toont in Elena. Dat is het begin van allerlei vreemde gebeurtenissen in het kleine stadje.

The Vampire Diaries is vanaf zondag 31 januari om 21.30 uur te zien bij NET 5. Vanaf deze avond wordt bovendien om 20.30 uur het vijfde seizoen van Ghost Whisperer met Jennifer Love Hewitt vervolgd. De bovennatuurlijke zondagavond van NET 5 wordt gecompleteerd door nieuwe afleveringen van Supernatural om 22.30 uur.
19 Reacties op “The Vampire Diaries nieuw op NET 5”


 1. Anonymous

  Is echt een TOP serie!

 2. TheVampireDiaries.nl

  Eindelijk! Echt geweldig! :D

 3. Owen

  Goede serie jammer dat het op NET5 komt het zal slecht scoren daar en wordt vast weer 80x van dag en tijd veranderen… past sowieso meer bij RTL5!

 4. Sebas

  De enige serie dit seizoen naast Cougar Town die ECHT de moeite is.

 5. Donny

  echt geweldig ik ga zeker kijken

 6. Sander

  YES! Eindelijk in Nederland.

 7. Timor

  Ik had wel verwacht dat deze serie op RTL5 zou komen, maar blijkbaar wil RTL geen series die wel bij hun zender passen zoals Melrose Place, 920210 en gossip girl, maar ze nemen wel een vrouwenserie als trauma.

 8. Youri

  YEEEH!!
  Ik ga kijken..

 9. mark

  SBS 6 heeft Nightmares & Dreamscapes vanaf zondag, ook erg goed! Horrorserie à la Twilight Zone.

 10. Inge

  Wanneer wordt cougar town uitgezonden?

 11. Lina

  Reactie op Inge:

  Vanaf februarie/maart op RTL 5

 12. vampire

  Ben persoonlijk toch meer van de stijl van True Blood

 13. Natasja

  http://vampirediaries.clubs.nl/

  word lid bij ons en kome gezellig meekijken en kletsen

 14. Ilona Kok

  Wie weet of de serie nu afgelopen is?
  Want ik zie in de tvgids dat de serie “vampire diary”s” er vanavond niet op komt…..is het afgelopen?

 15. John

  Ilona Kok,

  De serie gaat volgende week weer gewoon verder. Dit is gewoon terug te vinden op de site van NET 5. Volgens de programmering van NET 5 slaan ze gewoon een weekje over.

  Wees gerust dus :)

 16. Krista

  Wanneer komt seizoen twee op tv?

 17. vera

  ik kijk vampire diaries altijd op letmewatchthis.ch daar staan allebei de seizoenen op en 15 september komt seizoen 3 ook!

 18. anita

  wie weet of net 5 ook het 2de seizoen hier van gaat uitzenden zo ja waneer dan?
  wil wel weten hoe het af gaat lopen.

 19. Ik

  The Vampire Diaries is vanaf zondag 31 januari .. weet niet hoor die datum valt op een donderdag!!!! en niet op een zondag.. of ben ik nou gek!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.