Paul Witteman begrijpt niets van nominatie PVV-prijs

Foto: VARAPaul Witteman begrijpt er weinig van dat zijn talkshow Pauw & Witteman is geno- mineerd voor de ‘Maartje van Weegen- bokaal voor linkse en bevooroordeelde berichtgeving door de staatsomroep’, een nieuwe prijs van de politieke partij PVV van Geert Wilders. Volgens de PVV excelleert de talkshow ‘op dagelijkse basis in het afkraken van de Partij voor de Vrijheid en Geert Wilders – met een vaste serie gasten’. “De motivatie is absurd“, reageert talkshowpresentator Witteman in HP De Tijd.

Volgens de PVV is er nog een reden voor de nominatie van Pauw & Witteman. “Dieptepunt: een verzoek aan het studiopubliek zich te tooien met een hoofddoek, het symbool van islamitische vrouwenonderdrukking“, aldus de politieke partij.

Witteman begrijpt weinig van de nominatie voor de nieuwe prijs. “De VARA-leiding maakt zich eerder zorgen over de grote ruimte die wij geven aan PVV-Kamerleden om hun ideeën voor het voetlicht te brengen. We vroegen een paar vrouwen in ons publiek een hoofddoek te dragen op de dag dat de PVV de ‘kopvoddentax’ in de Tweede Kamer voorstelde. Een luchtige reactie op een pijnlijk voorstel.

Hij zou de prijs best in ontvangst willen nemen, als Pauw & Witteman zou winnen. “We zouden de prijs, denk ik, wel in ontvangst nemen als het live gebeurt in onze uitzending en de PVV-woordvoerder kan worden ondervraagd.”

De andere vier genomineerden zijn NOS-correspondent Bram Schilham, Israël-correspondent Sander van Hoorn, de omroep Teleac en de IKON.

Meer in VARA

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Bent u blij dat Mart Smeets niet meer op televisie is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen