Zoektocht naar beste uitvinding nadert ontknoping

Foto: SBSHenkjan Smits (48) en Tooske Ragas (35) presenteren zaterdagavond live de finale van Het Beste Idee van Nederland. Hierin zal blijken welke uitvinder er met de hoofdprijs van 25.000 euro vandoor gaat en welke uitvinding daadwerkelijk in de Nederlandse winkels komt te liggen. “Van alle 6412 inzendingen die dit jaar zijn binnengekomen zijn er na de zinderende halve finale-uitzending van afgelopen zaterdag zes beste ideeën overgebleven“, vertelt een woordvoerster van SBS 6.

Volgens SBS 6 was Het Beste Idee van Nederland dit jaar nog meer in trek bij de uitvinders. “Met bijna 6500 aanmeldingen hebben bijna twee keer zoveel uitvinders zich dit jaar aangemeld voor Het Beste Idee van Nederland ten opzichte van 2008.”

Naast de hoofdprijs voor de beste uitvinding zal er dit jaar voor het eerst namens Eneco een award worden uitgereikt in de categorie ‘Het Beste Duurzame Idee van Nederland’. De live-finale van Het Beste Idee van Nederland wordt gepresenteerd door Tooske Ragas en Henkjan Smits en is zaterdag om 20.00 uur te zien bij SBS 6.

Meer in SBS

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Thomas van Groningen is volgens Victor Vlam te dik voor de presentatie van Op1. Eens?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen