Lone van Roosendaal wil stoppen met Voetbalvrouwen

Geplaatst op Sun 22 Nov 2009 om 17:05

Foto: RTLActrice Lone van Roosendaal wil na de speelfilm in mei 2010 stoppen met de RTL 4-serie Voetbalvrouwen. Dat geeft Van Roosendaal aan in de Avrobode. Met het vertrek van Van Roosendaal zou er geen enkele hoofdrolspeelster van het eerste uur meer overblijven. “Na de film wil ik Voetbalvrouwen afsluiten. Het is tijd om de ‘bitchrol’ los te laten, want voordat je het weet denken mensen dat dat het enige is wat ik kan. Ik zou in de toekomst dolgraag een totaal ander personage willen spelen.

Volgens Van Roosendaal denken veel mensen dat zij in het echt net zo ‘bitchy’ is als haar personage Melanie in de serie. “Van mensen die mij voor het eerst ontmoeten, hoor ik vaak dat ze me veel aardiger vinden dan Melanie. Blijkbaar denken ze dat ik net als Melanie een enorm kreng ben. Daarom zou ik in de toekomst dolgraag een totaal ander personage willen spelen. Een droomrol heb ik niet, als het maar iets is waar ik mijn tanden in kan zetten.

Voordat ze voorgoed vaarwel zegt tegen Voetbalvrouwen, is ze in mei 2010 eerst nog te zien in de bioscoopfilm. “Het verhaal speelt zich deels af in Zuid-Afrika, waar volgend jaar het WK-voetbal plaatsvindt. In eerste instantie was dat voor mij niet te doen, omdat ik tot juli in Mamma Mia! sta. Maar na overleg mag ik een aantal dagen weg. Gelukkig, want het lijkt me heel leuk om naar Zuid-Afrika te gaan.

Dit seizoen nemen of namen ook al de hoofdrolspeelster van het eerste uur Leontine Borsato, Nicolette van Dam en Sophie van Oers afscheid van Voetbalvrouwen. De serie is elke vrijdagavond te zien op RTL 4.
33 Reacties op “Lone van Roosendaal wil stoppen met Voetbalvrouwen”


 1. Jeff0

  Ik denk dat Voetbalvrouwen het wel kan hebben als Lone ook weggaat, het zou wel jammer zijn, want Lone is een top actrice en haar karakter is geweldig!

 2. Fresh Hot New Music

  Dat betekend het einde voor VV denk ik zomaar maar aan de ene kant mischien zijn Kate, Oksana en de nieuwe Solange dan wel helemaal ingeburgerd en kan het door met een nieuwe VV

 3. NRG - isoaps.nl

  Jammer dat ze stopt! Als de andere personages uit de serie wel willen blijven overleeft de serie het wel.

 4. Timor

  Het is nu jammer, maar dat komt allemaal wel goed. Op de voetbalvrouwen hyve zie je nu dat iedereen zich NU stoort aan Marit van Bohemen als de nieuwe solange, maar dit went wel.

  Nu de oude eruit zijn begint het ”nieuwe” verhaal met de nieuwe personages. Kate met die pornofilm, Oksana gaat ook nog wel wat worden, maar laat Melanie niet doodgaan. De rol van Renske hebben ze goed afgesloten, Nicolette is goed vervangen, maar die rol van leontien borsato is echt heel slecht afgesloten.

 5. Chiel

  Als dat de echte reden is… Het scoort natuurlijk minder, de verhalen minder (volgens de bezoekers van deze site, dat dan wel), en de rest is ook al opgestapt.

 6. Katja

  Ze hebben toch al gezegd dat dit het laatste seizoen van Voetbalvrouwen is. De film word gemaakt om het af te sluiten. Waarom zegt Lone dan dat ze stopt, als de serie toch al stopt?

 7. Fleur

  Lone is veel te goed voor deze serie. Misschien heeft ze het niet doorgehad, maar seizoen3 slaat werkelijk waar nergens op. Slechte scripts en nog slechter acteerwerk. Een grote blamage. Ik heb Lone meerdere malen vanaf de eerste rang -uiteraard- aan het werk gezien en deze vrouw is zeer getalenteerd. Zij kan meer dan de bitch rol of Donna in Mammamia. Als RTL nog eens een drama serie maakt, wat ik niet snel zie gebeuren, zouden ze Lone moeten gebruiken voor de komische noot.

 8. Timor

  Reactie op Katja: Nee, waarom zo de serie stoppen.

  Het scoort net ietsje minder als anderhalf jaar geleden en nog altijd beter dan op talpa. Altijd gemiddeld 900.000 kijkers.
  Daarnaast is dit nog de enige dramaserie die RTL nog heeft na het stoppen van Gooische vrouwen. Ja moordvrouw, maar dat komt pas over 2 jaar

 9. Chiel

  Reactie op Fleur: Dat ‘-uiteraard-‘ ook. Top! :lol:

 10. Anonymous

  Reactie op Suzanne: Hahaha

 11. Haasje

  Reactie op Chiel: Volgens mij was het dit keer de “Echte Fleur”! Vooral met dat hooghartige “uiteraard”, klinkt het weer echt als Hare Majesteit :lol:

 12. Rick Bosveld

  Reactie op Fleur: Fleur, heel vaak vind ik je een ouwe zeikerd na de eerste aflevering ben ik gestopt met kijken maar gister dacht heel even kijken en dan dat slechte acteerwerk van Marit van Bohemen en de dood van Liz en Solange een ander hoofd heeft echt over de top allemaal!

 13. Chiel

  Reactie op Haasje: Maakt me niet uit welke ‘Fleur’ me laat lachen :)

 14. Fleur

  Reactie op Rick Bosveld:

  Over de top maakt helemaal niets uit, neem Ugly Betty. Over Ugly Betty is echter nagedacht en dat maakt het grappig. De scriptschrijver van Voetbalvrouwen lijkt hersendood te zijn. De laatste aflevering viel enigszins mee maar bleef beneden al het niveau. Jammer.

  Nederland heeft nog nooit langdurig goed drama gehad. Zelfs de toppers zwakten af: Westenwind werd naarmate de seizoenen vorderden ongeloofwaardiger en Gooische Vrouwen ging zich zelf herhalen. Nederland beschikt wel degelijk over goede scriptschrijvers, waarom worden deze niet gebruikt? Gelukkig hebben we de Amerikaanse en Britse series nog. Zo ben ik net klaar met het bekijken van Mistresses seizoen2: fantastisch! Mooi acteerwerk, goede verhalen en een fantastische spanningsopbouw. Een aanrader.

 15. Fleur

  Reactie op Rick Bosveld:

  Beste Rick,

  het is niet mijn bedoeling te zeiken. Ik geef enkel aan hoe ik denk over de stand van zaken als het gaat om Nederlands drama. Helaas is mijn mening wat dat betreft negatief getint. Echter: Ik ben wel degelijk positief in mijn stukje, over de BBC, maar dat lijkt niemand te zien.

 16. Niels

  Fleur heeft wel gelijk Westenwind kreeg toen ook al zo’n belachelike verhaallijn dat iemand een ander gezicht kreeg. Voetbalvrouwen was wel lachen op Talpa dit is niks meer. Gooische Vrouwen was ook alleen nog maar geschreeuw en gesnauw de laatste seizoenen…

 17. Douwe

  Verschil GV en VV is = o.a. regie en produktie in voordeel van GV .
  Kwaliteit in de acteurs : Beiden okay, GV iets beter

  Tip:
  Meer tijd , dus geld steken in de verhaallijnen en iets meer verdelen tussen voetbalvrouw en voetballer, lijkt mij !!
  Deze types (vrouw/man) bestaan echt wel, maar het mag ook wel, zeker als het is voor een breder publiek zoals op RTL4, iets minder plat !

  Kortom gewoon doorgaan met nieuwe serie en top acteurs !!

 18. Haasje

  Reactie op Rick Bosveld: Rick, allereerst, denk aan je bloeddruk! Fleur is altijd uiterst kritisch, dat weten we allemaal. Maar ze geeft hier – voor de verandering – een keer een voorbeeld van iets dat ze wél kan waarderen en laat daarover zelfs enkele voor haar ongekend positieve geluiden horen!
  Jammer, dat we tegenwoordig niet meer zeker weten of we met de “echte” of een “nep” Fleur te maken hebben.

 19. Fleur

  Reactie op Haasje:

  Dankjewel Haasje. Ik kan je verzekeren dat ik ‘de echte’ ben. Ik vind het zeer vervelend, helemaal als volwassen vrouw, dat ik verzeild ben geraakt in een kinderachtig spelletje. Je kunt er het best vanuit gaan dat de serieuze en inhoudelijke berichten van mij komen. Berichten waarin schuttingtaal en flauwe uitspraken worden gedaan, zijn niet van mij.

  Daarnaast, mijn eerste bericht over dit onderwerp, bericht7, was positief. Lone van Roosendaal is een fantastische, veelzijdige actrice.

 20. Super Grover

  Mensen die Lone voor het eerst ontmoeten denken inderdaad misschien dat het wel meevalt, maar als je haar wat vaker meemaakt (en zeker als je met haar moet werken) dan valt het masker zo nu en dan af en is zij dus precies hetzelfde als Melanie.

 21. Just Jord

  @ Super Grover
  Ik heb ook met haar gewerkt en vind haar juist superprofessioneel. Ze heeft passie en verstand van het vak. Soms is ze wel eens hard of recht door zee, maar dat zal dan vast een reden hebben.

 22. Erik

  Erg jammer als ze eruit gaat. Maar goed als je kijkt naar de engelse versie noppen & naaldhakken daar had je op het laatst ook allemaal nieuwe mensen en was er haast niks meer over van de originele cast.

 23. Fleur

  Reactie op Super Grover:

  Vaak wordt zakelijkheid bij een vrouw gezien als bitchy. Erg jammer. Ik heb haar ook wel eens in het wild gezien en ze kwam niet warm en schattig over, maar dat doe ik ook niet. Tijdens één van mijn studies heb ik meerdere malen problemen gehad omdat ik zo hard en te recht door zee zou zijn. Iets waar ik het uiteraard niet mee eens was aangezien het bij een man wel gewaardeerd wordt als hij eerlijk is. Reactie daarop: Ja, maar een vrouw behoort knap te zijn en de harde woorden zijn voor de man, zo gaat het in het zakenleven. Ongelooflijk, je begrijpt dat ik een eind heb gemaakt aan deze studie. Enfin, het is jammer dat de emancipatie dit stadium nog niet voorbij is.

  Ps. Jochie, ik heb geen dildo nodig, ik heb een heerlijke man op de bank zitten.

 24. Mart

  lijkt mij dat dit toch het laatste seizoen wordt voor de serie.

 25. Anonymous

  Reactie op Fleur:
  Ehm uit jouw reactie blijkt dat je absoluut NIETS weet van het zogenaamde “zakenleven”. De eigenschap “hard zijn” wordt noujuist vaak niet gewaardeerd (mannen EN vrouwen) en staat ook volkomen los van eerlijkheid en rechtdoorzee zijn. Soms is eerlijkheid met tact ook wel eens handig, maar aan sommige mensen is dat vrij lastig uit te leggen :). Dat wordt namelijk vaak zeer gewaardeerd van zowel mannen en vrouwen.

  Vrouwen die expres hard willen overkomen om zo een bepaalde emancipatie statement te willen maken worden inderdaad vaak NIET gewaardeerd, omdat daar over het algemeen geen reden toe is.. Dus als dat het geval is bij jou, dan hadden je studie genoten volkomen gelijk en zijn ze daarnaast ook nog eens volkomen bij de tijd..

  Daarnaast is zo’n situatie als je beschrijft nogal een flut-reden om een studie te stoppen, al heb ik een klein beetje het vermoeden dat de studie niet erg veel om handen had, maar dat terzijde.

 26. Lisa

  Lone van Roosendaal komt misschien wat bitchy over maar is een zeer goede actrice en ook zeer succesvol.
  Tijdens één van mijn vele studie’s, watermanagement, heb ik prins Willem Alexander en Maxima ontmoet. Maxima vertelde mijn toen al dat ik een groot zakenvrouw zou worden, en ondanks dat het niet altijd meeviel in de keiharde mannenwereld heeft ze gelijk gekregen. Ik ben enorm succesvol, ik heb ook een zeer mooie succesvolle man en ik zelf zie er ook nog eens goed uit. Wij zijn nog steeds goede vrienden van Maxima en Willem Alexander. Fleur, de zakenwereld is hard, maar als je de goede instelling heb dan red je het wel, ook als vrouw zijnde.

 27. hoihoi

  waarom doet rtlgemist het niet pfff

 28. belg

  ken lone nog van ‘Hallo België’ op de tros.
  waarom zenden ze dat niet meer uit ??

  daar was ze Tetske.

 29. Chiel

  Reactie op belg: Omdat het slecht was? In ieder geval heb ik sindsdien niet meer zo’n slechte comedy gezien.

 30. AK

  Ik heb vorige week een stukje Voetbalvrouwen gekeken en mijzelf verbaasd over hoe enorm slecht dit is. Totaal ongeloofwaardig scenario inderdaad, en acteerprestaties van middelbare school-niveau. Niet om aan te zien.

 31. Erik

  Waarom moeten mensen toch altijd zo negatief doen?. misschien is lone inderdaad wel eens hard maar dat houd niet in dat ze een hard persoon is. in dit leven moet je nu eenmaal van je afbijten. En hier boven word gesproken over succesvol zaken doen enso. ik heb zoiets alsof je dan zoveel meer bent dan een ander? het slaat nergens op. elk heeft zijn kwaliteiten en ze zijn allemaal nodig in de maatschapy. De een heeft gewoon meer geluk dan de ander.

 32. robie

  Volgens mij zend MAX op Nieuwjaarsdag de klucht “Boeing Boeing” uit.
  Hierin nam Lone de rol van Chantal J over, omdat die in Tarzan moest blijven.
  Laat het je niet afschrikken, omdat het op Max komt en ga kijken, want dan zie je nog eens wat voor talent deze mw van Roosendaal heeft.

 33. Pedro

  Voetbalvrouwen wordt steeds meer een Bassie en Adriaan verhaal. Wat ongelooflijk kinderachtig en ongeloofwaardig!!!

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.