Lone van Roosendaal wil stoppen met Voetbalvrouwen

Foto: RTLActrice Lone van Roosendaal wil na de speelfilm in mei 2010 stoppen met de RTL 4-serie Voetbalvrouwen. Dat geeft Van Roosendaal aan in de Avrobode. Met het vertrek van Van Roosendaal zou er geen enkele hoofdrolspeelster van het eerste uur meer overblijven. “Na de film wil ik Voetbalvrouwen afsluiten. Het is tijd om de ‘bitchrol’ los te laten, want voordat je het weet denken mensen dat dat het enige is wat ik kan. Ik zou in de toekomst dolgraag een totaal ander personage willen spelen.

Volgens Van Roosendaal denken veel mensen dat zij in het echt net zo ‘bitchy’ is als haar personage Melanie in de serie. “Van mensen die mij voor het eerst ontmoeten, hoor ik vaak dat ze me veel aardiger vinden dan Melanie. Blijkbaar denken ze dat ik net als Melanie een enorm kreng ben. Daarom zou ik in de toekomst dolgraag een totaal ander personage willen spelen. Een droomrol heb ik niet, als het maar iets is waar ik mijn tanden in kan zetten.

Voordat ze voorgoed vaarwel zegt tegen Voetbalvrouwen, is ze in mei 2010 eerst nog te zien in de bioscoopfilm. “Het verhaal speelt zich deels af in Zuid-Afrika, waar volgend jaar het WK-voetbal plaatsvindt. In eerste instantie was dat voor mij niet te doen, omdat ik tot juli in Mamma Mia! sta. Maar na overleg mag ik een aantal dagen weg. Gelukkig, want het lijkt me heel leuk om naar Zuid-Afrika te gaan.

Dit seizoen nemen of namen ook al de hoofdrolspeelster van het eerste uur Leontine Borsato, Nicolette van Dam en Sophie van Oers afscheid van Voetbalvrouwen. De serie is elke vrijdagavond te zien op RTL 4.

Meer in RTL

Alle artikelen

Wat vindt u?

Alle polls

Denkt u dat Rob Kemps narcistisch is?

Tussenstand

Laden ... Laden ...
Tips! Mail ons!

Zoek door de artikelen