Jetix: ‘Marktleider kindertelevisie in oktober’

Geplaatst op Mon 02 Nov 2009 om 18:01

Foto: JetixJetix was in oktober de marktleider onder de Nederlandse kinderzenders, zo heeft Jetix maandag laten weten. Het station scoorde een marktaandeel van 27,9 pro- cent in de doelgroep 6 tot 12 jaar en van 06.00 tot 18.00 uur. “Opvallend is dat de komst van Disney Channel (2,6 procent) niet ten koste gaat van Jetix, maar wel van haar concurrenten“, aldus Jetix. “Ge- zamenlijk wist Disney Channel Benelux (Jetix en Disney Channel) een markt- aandeel van 30,5 procent te behalen in de maand oktober.

Ten opzichte van de cijfers van vorig jaar is Jetix de enige zender die wint, vertelt een woordvoerster. “Door de komst van Disney Channel begin oktober is de winst ten opzichte van oktober 2008 ruim 5 procent. Concurrent Nickelodeon levert ruim 5 procent in ten opzichte van vorig jaar en Nederland 3 verliest 1,7 procent.

Het best bekeken programma op Jetix is Zack & Cody met een marktaandeel van 34,3 procent. “De best bekeken film afgelopen maand op Jetix is Casper: Een Geestig Begin met een marktaandeel van 52,1 procent en een kijkdichtheid van 5,6.”

Marieke van Heeswijk van Disney Channels Benelux is tevreden over de score. “Door de komst van Disney Channel hebben we nu twee sterke merken die ondersteunend en complementair aan elkaar zijn. Een groei van 5,1% ten opzichte van oktober 2008 geeft de kracht van het merk aan.

Nickelodeon claimde eerder ook de best bekeken kinderzender in oktober te zijn. Waar Jetix cijfers gebruikt in het tijdvak 06.00 tot 18.00 uur, baseert Nickelodeon zich op cijfers in het tijdvak 06.00 tot 20.00 uur. Jetix stopt om 18.00 uur met uitzenden.
13 Reacties op “Jetix: ‘Marktleider kindertelevisie in oktober’”


 1. NVHUSNB

  en nickelodeon is ook de grootste, jaja

 2. Jaja

  Jetix is verworden tot een ordinaire playout van vervelende epilepsietekenfilms
  Vroeger toen het nog Fox Kids was had je tenminste nog nederlandse programma’s als Fox Kids Planet, Powerrock, Wake-up Call en smiths 24 games. ofwel interactie met de kinderen. Het laatste jaar van Fox Kids en tegenwoordig Jetix heeft de verpaupering toegeslagen
  Nu hebben ze niks meer zelfs Sinterklaas en Ernst, Bobby zijn er weg.

 3. Chiel

  Misschien moeten ze elkaars berichten even lezen :lol: Pipo’s!

 4. Timor

  Als Jetix en Disney channel alle twee disneyshows en de normale shows uitzenden waarom doet Jetix dan ernst bobbie en de rest & de club van sinterklaas weg. Hotnews.nl is nu toch ook naar disney channel gegaan.

  Vind het maar vreemd

 5. Freddie

  Ach, het was idd niets meer. Het had nog wel wat met tekenfilms als totally Spies, Beugelbekkie etc.
  Het is nu alleen maar japanse ellendige tekenfilms vol geweld. En al het NL product is eruit. Jetix Max, Club van Sinterklaas. Echt jammer!

  Maar ja, snelle geld zal wel reden zjin.

 6. robbieboy

  Reactie op Timor: Omdat disney niks heeft met Sinterklaas, En omdat Jetix straks Disney XD word, waar Disney tekenfilms uitgezonden gaan worden

 7. Joedekokker

  gespartel van een stervende zender. jetix… het was zo mooi, ooit.

 8. Hans

  Valt wel op dat veel dezelfde programma’s op beide zender worden vertoond.

 9. bij

  Wow! Zowel Nick als Jetix de grootste! Het is een wonder.

 10. inge

  ach de Disney tekenfilms als Tarzan, Timon en Pumba of de series Suite Life Of Zack And Cody en Hannah Montana zijn toch veel leuker voor de kinderen dat het agresieve Pokemon, Dinoforsbattle of weet ik weet hoe het heet. In iedergeval de Disney programma’s vind ik voor mijn kinderen veel beter dan de Japanse vecht series

 11. William

  De mensen die hier nog lopen te janken over Fox Kids hebben nog niet door dat ze volwassen moeten worden, JE bent geen doelgroep meer en minstens boven de 20. Dus stop met zeuren, en ga naar de videotheek voor je Japanse geweldfilmpjes.
  Disney series zijn veel meer voor een gezin en hebben tenminste niet als businessmodel om eerst een kaartspel te bedenken of één of ander verzamelobject en dan een TV-serie er van te maken.
  Geef mij maar de gezellige Disney series. En natuurlijk kan Jetix en Nick beiden koploper zijn als er met verschillende tijdsloten wordt gewerkt. Nick zendt voor een doelgroep uit tussen 18 en 20 uur die aansluit op een iets oudere doelgroep die niks te kijken heeft na 18 uur.

 12. poes

  ik vind het jammer dat jetix disney XD word we hebben eigelijk al best lang jetix waarom moet dat nou disney XD worden dat vind ik nou raar
  maar ik vind niet dat ze dan alleen maar disney afleveringen moeten afspelen

 13. poes

  maar ik vind ook dat ze geen pokemon en totelie spies en dat soort dingene niet mogen uitzenden maar wel jakie chan en zack & cody wel en
  american dragen ook nog wel maar pokemon dat is zo onzin.

TelevisienieuwsMail Mediacourant

Heeft u een nieuwstip, een vraag aan de redactie, een vraag over adverteren, een verzoek tot samenwerking of wenst u andere informatie? Neem dan graag contact op.